Lak i brz recept za hladetinu
Ono što se kod ovih drugih najčešće izdvaja kao razlog je što u hladetinu idu svinjske nogice. Njihova svrha je da stegnu ovo jelo, ali u završnici se mogu i izbaciti.
Pokušajte pripremiti hladetinu na ovaj način.
Potrebno je:
- 2 svinjske nogice (koje za ovaj recept nakon kuhanja nisu potrebne)
- juneći mišić (komad ili više, ako volite da bude više mesa)
- mrkva, peršin i pastrnjak
- bijeli luk
- začin za juhu
Priprema:
U ekspres lonac staviti svinjske nogice, juneće meso, mrkvu, pastrnjak i peršin. Dodati začin i zaliti vodom (malo ispod maksimuma).
Kuhati oko 2 sata.
Nakon toga procijediti.
U tanjure ili zdjele u kojima ćete ostaviti hladetinu da se stegne ubaciti sitno nasjeckanu kuhanu mrkvu, sitno nasjeckan bijeli luk i nasjeckano juneće meso.
Zaliti procijeđenom „juhom“ i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Dobar tek!