MLJAC

Lagana i brza ljetna kuhinja: Šurlice s jajima, feta sirom i slanutkom

Šurlice, tradicionalna tjestenina s Kvarnera, u ovoj varijanti dobivaju moderno i hranjivo lice.
šurlice Foto: Screenshot

Spoj kuhanih šurlica s lagano pečenim jajima, kremastim feta sirom i mekanim slanutkom stvara obrok pun okusa, proteina i tekstura. Feta daje slanu notu, slanutak dodaje punoću, a jaja sve povezuju u sočnu cjelinu. Jelo je brzo, jednostavno i odlično za toplu večeru ili ljetni ručak uz čašu bijelog vina.

Trebat će vam:

250 g tjestenine (sa šparogama, po želji)
150 g feta sira
100 g konzerviranog slanutka
2 tvrdo kuhana jajeta
3 kivija
sol
papar
bučino ulje
jabučni ocat

Foto: Screenshot

Priprema

Tijesto skuhajte prema uputama na pakiranju u puno uzavrele i posoljene vode. Rupičastom žlicom tijesto izvadite u posudu, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. Jaja skuhajte i ohladite.

Ohlađenu tjesteninu stavite u veću zdjelu, dodajte slanutak i promiješajte. Kivi narežite na manje komade i dodajte tjestenini, isto učinite s tvrdo kuhanim jajima. Dodajte feta sir natrgan na manje komade i začine pa sve sjedinite laganim miješanjem. Odmah poslužite.

Gastro
Hrvatska