Kvartetu Gubec medalja Grada Zagreba

Svečanim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog Kvartet Gubec obilježio je 15. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Koncertu, prigodnog naziva 15 leta Gubec kvarteta, prisustvuje i gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prigodom Kvartetu uručio Medalju Grada Zagreba za osobiti doprinos očuvanju i promicanju purgerske i kajkavske popevke.

-Hvala vam od srca sto čuvate i njegujete hrvatsko glazbeno naslijeđe i hrvatsku kajkavsku kulturu- rekao je gradonačelnik tom prilikom.

Podsjetimo, prije nešto više od 15 godina nekolicina entuzijasta, zaljubljenika u kajkavsku popevku, udružili su snage i osnovali vokalni sastav po uzoru na nekadašnje legendarne kvartete. Iz povremenog se druženja uz kajkavsku i starozagrebačku popevku, kroz godine to pretvorilo u ozbiljan projekt u kojem su, uz mnogobrojne nastupe na radiju i televiziji, te koncertima širom lijepe naše, ostvarena i četiri glazbena izdanja, koja su pokupila simpatije publike, a i struke koja ih je nagradila s ukupno osam nominacija za glazbenu nagradu Porina, a i s dosad četiri osvojena kipića Porina, koji su sada u trajnom vlasništvu Kvarteta Gubec.