Dolijali piromani

Kupili kocke za potpalu pa zapalili tuđi automobil

Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na 16 tisuća eura
Zagreb: Ispred obiteljske ku?e u potpunosti izgorio automobil Goran Stanzl/PIXSELL

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad četiri muške osobe (19, 20, 25, 29) koje se tereti za dovođenje u opasnost života i imovine.

Spomenuti su se po prethodnom dogovoru, 3. prosinca 2023. godine, automobilom u vlasništvu 20-godišnjaka dovezli do trgovine na Trnju gdje je 19-godišnjak kupio kocke za potpalu, nakon čega su otišli do parkirališta u Dubravi gdje su se razdvojili. Nešto kasnije, oko 23:35 sati, 19-godišnjak i 20-godišnjak dovezli su se drugim automobilom u Vraničku ulicu gdje je 19-godišnjak zapalio kocke za potpalu te ih stavio na Volkswagen Golf u vlasništvu 58-godišnjaka, a koji se nalazio uz obiteljsku kući i plinski priključak čime je nastala opasnost od širenja požara na objekt u kojem se nalazilo nekoliko osoba.

Nakon što su zapalili vozilo, dvojac se vratio na dogovoreno mjestu u Dubravi te su se tamo ponovno sastali s 25-godišnjakom i 29-godišnjakom. Potom su se automobilom 20-godišnjaka udaljili u nepoznatom smjeru. Požar na automobilu nastavno su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na 16 tisuća eura.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičenima slijedi posebno izvješće, dok su 19-godišnjak i 20-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Grad Zagreb