KUMROVEČKA PRUGA: Očekuje se sastanak s predstavnicima Ministartstva pomorstva, prometa i infrastrukture

Lokalni čelnici osam jedinica sjeverozapadne Hrvatske održali su u Brdovcu treći sastanak kojem su nazočili čelnici Brdovca, Marije Gorice, Dubravice, Pušće, Kraljevca na Sutli, Klanjca, Kumrovca i Zagorskih Sela. Ovoga puta pridružili su im se i župani Zagrebačke i Krapinsko- zagorske županije Stjepan Kožić i Željko Kolar, te tajnik ministarstva demografije Marin Strmota. 

Jedan od zaključaka sastanaka je kako je javni prijevoz na području ovih jedinica izuzetno loš te ga treba što hitnije riješiti. Jedno od rješenja je uvođenje integriranog prijevoza.

-Bez uspostave integriranoga prijevoza on se neće moći značajnije poboljšati, no razvoj ovoga projekta, kojega sam inicirao još 2001. godine, ne odvija se dinamikom kakvu bismo u Zagrebačkoj županiji željeli. To sve jednostavno ide presporo- rekao je župan Stjepan Kožić, dodavši da se problematika javnoga prijevoza ne može riješiti na nivou općina, gradova i županija, nego u to mora biti uključena i država.

Također, raspravljalo se i o tematici kumrovečke pruge od Savskog Marofa do Kumrovca gdje se uskoro očekuje sastanak s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture gdje će se dotaknuti i tema potencijalnih autobusnih prijevoznika koji bi trebali ponuditi prihvatljivije uvjete prijevoza na cijelom ovom području.