Još jedan uspjeh zaprešićkog kuglanja

Kuglačima Zaprešića srebro u Ligi prvaka

U finalu su se boljima od zaprešićkih kuglača pokazali igrači njemačkog prvaka SKV Rot-Weiß Zerbst ’99
finale-lige-prvaka-2024-4

Blagdanski vikend Kuglački klub Zaprešić proveo je u Bačkoj Topoli gdje je odigrano polufinale i finale Lige prvaka. Zaprešićki kuglači u dramatičnoj i uzbudljivoj finalnoj utakmici, poraženi su od njemačkog prvaka, ekipe SKV Rot-Weiß Zerbst ’99.

-Utakmica je za nas krenula odlično. Uroš Ramić, Alen Kujundžić i Luka Bolanča hrabro su se borili protiv svojih protivnika, dajući maksimum svoje energije i iskustva na stazi. U prvom bloku uspjeli smo uloviti prednost od 3:0 i plus od 50 čunjeva. U drugom bloku Matija Mance, Uroš Jagličić i Branko Manev nastavili su borbu za zlato. Unatoč našoj velikoj prednosti, Zerbst se nije predavao odigravši odlično i borbeno od prve kugle. Naša prednost se polako topila i svela na samo 6 čunjeva prije posljednjeg seta, a do tog trenutka, osim prvog seta koji je Matija osvojio protiv Kovačića, nismo osvojili niti jedan- opisao je tijek utakmice predsjednik kluba Danijel Funda pa potom nastavio;

-Na kraju je naslov, sasvim zasluženo, otišao u ruke SKV Roth Weiss Zerbst s konačnih 5:3 (3784:3731). Nama u porazu ostaje utjeha da smo ih ove sezone uspjeli pobijediti na Svjetskom kupu, a u ovoj utakmici ih, boksačkim rječnikom, ozbiljno nokautirali u prvoj rundi i bacili na konopce, ali uspjeli su se oporaviti, obraniti i preokrenuti borbu u svoju korist- zaključio je Funda.

Sport
Zaprešić