Na prijemu kod gradonačelnika

KUD Graničar Čazma odlazi na državnu smotru

KUD Graničar veliki je promicatelj kulturne baštine čazmanskoga kraja
DAK_5392 Foto: D. Kirin

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, susreo se s članovima Kulturno-umjetničkog društva Graničar Čazma kako bi im čestitao na postignutim uspjesima na nedavno održanim smotrama folklora.

Ove godine, članovi KUD-a sudjelovali su na nekoliko smotri. Djeca su nastupila na smotri dječjeg folklora u Velikoj Trnovitici. Odrasli su se natjecali u kategoriji izvornog folklora na 24. smotri folklora Bjelovarsko-bilogorske županije te su proglašeni najboljima, čime su stekli pravo predstavljati županiju na državnoj smotri.

Na županijskoj smotri održanoj u Novoj Rači, KUD se natjecao u dvije kategorije. Na 3. smotri tamburaških orkestara i sastava, po drugi put u tri godine, proglašeni su najboljim tamburaškim sastavom županije te će također predstavljati Bjelovarsko-bilogorsku županiju na državnoj smotri. I na 16. smotri malih vokalnih sastava, KUD Graničar se istaknuo. Ženski vokalni sastav KUD-a tom je prigodom također osvojio prvo mjesto te će biti županijski predstavnici na državnoj smotri.

-Drago mi je da smo se danas okupili. Imamo izuzetan povod, to su vaši uspjesi. Kao gradonačelniku, izuzetno mi je drago što imamo ovako vrijedno društvo koje ostvaruje vrhunske rezultate. Čestitam vam na svemu što ste postigli, u ime svih Čazmanaca. Radujemo se svakom vašem uspjehu i svakoj vašoj dobroj prezentaciji našeg grada. Stoga vam želim i dalje puno uspjeha, a znam da je pred vama još mnogo toga- rekao je gradonačelnik Pirak čestitavši im na postignutim uspjesima.

Predsjednik KUD-a Zvonko Grošinić, iskoristio je svečani prijam kako bi zahvalio gradonačelniku Dinku Piraku na podršci i vremenu izdvojenom za susret s članovima Društva. Grošinić je najavio i susret dječjeg folklora 30. lipnja na Gradini, gdje se očekuje oko 150 djece.

-Pozivamo sve naše sugrađane, roditelje, bake i djedove da dođu i vide što radimo. Program će početi u predvečernjim satima kada malo zahladi- kazao je.

Nakon ljetne pauze, članovi KUD-a Graničar počet će s pripremama za gostovanje na Međunarodnoj smotri folklora u Ohridu.

 

Čazma
Događanja