Kroz zanimljivu igru osnovnoškolci učili o sigurnosti u prometu

U sklopu projekta “zakOČI – Take a brake!” Grad Zaprešić dobio je Escape Room igru u kutiji na temu sigurnosti u prometu namijenjenu osnovnoškolcima
122186008_2846375812353361_805056306418859999_n

U sklopu projekta “zakOČI – Take a brake!” Grad Zaprešić dobio je Escape Room igru u kutiji na temu sigurnosti u prometu namijenjenu osnovnoškolcima. Igru je u Gradskoj vijećnici predstavila Italina Benčević iz Udruge RODA, jedna od sudionica na projektu.

-Riječ je o potpuno inovativnoj igri koja se temelji na principima escape rooma. No, smanjena je na veličinu kutije zbog lakšeg prenošenja tako da je sve zaprešićke osnovne škole mogu koristiti. Djeca koristeći svoje predznanje i različite instrumente kroz deset manjih igara unutar te kutije dolaze do raznih prometnih rješenja. Igre se sastoje od različitih tipki, poluga, zvučnih signala tako da budi interes kod djece, a tako ona vrlo aktivno ponavljaju i utvrđuju svoje znanje o sigurnosti u prometu i pravilima koje trebaju primjenjivati tijekom sudjelovanja u prometu- objasnila je Benčević.

Prezentaciji igre uz predstavnike osnovnih škola nazočio je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk naglasivši da grad Zaprešić radi i na drugim projektima kako bi povećao sigurnost prometa u gradu.

-Osim izgradnje novih cesta, pronalazimo i druga rješenja da promet u gradu bude što sigurniji poput uzdignutih ploha, svjetleće signalizacije, smanjenja dozvoljene brzine kretanja vozila u blizini škola i vrtića-rekao je Turk.

Napomenuo je da je najveća važnost sigurnosti djece u prometu na roditeljima jer djeca kopiraju ponašanje svojih roditelja te se tako ponašaju i u prometu, zato je na roditeljima velika odgovornost da budu primjer svojoj djeci. Projekt provode, osim Zaprešića, Udruga RODA, CareCross for Health and Environment, Sveučilište Sjever, Grad Koprivnica i Općina Bale, a nastao je na temelju švicarskih iskustava i najboljih praksi.

Događanja
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić