Krešo Beljak: HSS je za što brži ulazak Hrvatske u eurozonu

HSS se zalaže za što brži ulazak Hrvatske u eurozonu, poručio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak referirajući se na referendum o uvođenju eura koji najavljuju Hrvatski suverenisti

Davorin Višnjić/PIXSELL

HSS se zalaže za što brži ulazak Hrvatske u eurozonu, poručio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak referirajući se na referendum o uvođenju eura koji najavljuju Hrvatski suverenisti.

-Od kada znam za sebe, 90 posto stanovnika Hrvatske je sanjalo Hrvatsku kao dio zapadne civilizacije, kao dio uljuđene Europe, EEZ-a, EZ-a, pa napokon i Europske unije. Sa svime što ide uz to- ističe Beljak u priopćenju.

Kaže da sada pojedinci odjednom zaboravljaju kako se svih ovih godina “naši sugrađani ravnaju i štede uglavnom u njemačkim markama, odnosno danas u eurima”.

-Lijepo je imati nacionalnu valutu, iako ona nema nikakvu podlogu u čvrstim vrijednostima ili u jakom gospodarstvu pa je dugoročno ništa drugo nego ‘obični’ papir. Zato, i zbog još mnogo razloga, mi u HSS-u se zalažemo za što brži ulazak u eurozonu, odnosno za uvođenje eura kao naše valute- ističe Beljak.

Realno je očekivati, kaže, kako će uvođenjem eura doći i do određenih negativnih odjeka koje će najviše osjetiti bankarski sektor, ali benefiti za izvoznike i građane zadužene u eurima su višestruko veći.