Krešimir Krizmanić, Hrvoje Babec i Dario Špikić na Bišćanovom popisu

Bišćan objavio kandidate za drugi krug Europskog prvenstva
UEFA Europsko U21 prvenstvo, Hrvatska – Švicarska Marko Lukunic/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis kandidata za drugi krug Europskog nogometnog U-21 prvenstva koje će se od 31. svibnja do 6. lipnja održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Nakon što je uspješno preskočila natjecanje u skupini, koje je održano u ožujku, hrvatsku U-21 reprezentaciju očekuje četvrtfinale EP-a protiv Španjolske 31. svibnja u Mariboru. U preostala tri četvrtfinalna ogleda sastaju se Nizozemska – Francuska, Danska – Njemačka, te Portugal – Italija. U slučaju pobjede, Bišćanove trupe u polufinalu očekuje bolji iz portugalsko – talijanskog ogleda.

Na popisu su i tri igrača koje je izbornik Zlatko Dalić uvrstio i na popis A reprezentacije, a to su Luka Ivanušec, Domagoj Bradarić i Joško Gvardiol. Oni putuju na ogled sa Španjolskom, no mala je šansa da će ostati i U-21 reprezentaciji i slučaju pobjede protiv Furije.

-Hvala izbornik Daliću, dobio sam sve igrače koje sam tražio. To je bilo jako korektno od njega- kazao je Bišćan dodavši:

-Mala je vjerojatnost da ostanu s nama ako se plasiramo u polufinale.

Na popisu očekivano nema Borne Sose.

-Najbolje da se tenzije smire pa da onda zauzme svoje mjesto koje zasluži igrama- kazao je Bišćan

Izbornik mlade vrste je istaknuo kako je sada najvažnije da se mlada reprezentacija pripremi najbolje što može.

-Neki igrači igraju u kontinuitetu dobro. Bitno je da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka. Vjerujem da ćemo biti maksimalno ozbiljni i motivirani za dobar rezultat- kazao je Bišćan.

Okupljanje reprezentacije je 25. svibnja, a baza će biti u Sv. Martinu

POPIS:

VRATARI: Adrian Šemper (Chievo), Ivan Nevistić (Rijeka), Ivor Pandur (Verona)

BRANIČI: Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Joško Gvardiol (Dinamo), Martin Erlić (Spezia), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo)

VEZNI: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Mihael Žaper (Osijek), Hrvoje Babec (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg)

NAPADAČI: Luka Ivanušec (Dinamo), Petar Musa (Union Berlin), Dario Špikić (Gorica), Dario Vizinger (Wolfsberger), Stipe Biuk (Hajduk)

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija