Krenula prva faza obnove zagrebačkog kina Europa

Gradonačelnik Milan Bandić objasnio je da se prva faza odnosi na obnovu fasade i krovišta, druga na obnovu interijera, a treća na uređenje prostorija po uzoru na stari izgled

Grad Zagreb

Započela je prva od triju faza radova na rekonstrukciji zagrebačkog kina Europa, a koja bi trebala biti završena do kraja iduće godine, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić objasnio je da se prva faza odnosi na obnovu fasade i krovišta, druga na obnovu interijera, a treća na uređenje prostorija po uzoru na stari izgled.

– S ovakvom obnovom ćemo u kinu Europa uživati idućih 200 godina jer sve što vrijedi traje, a sve što traje vrijedi, poručio je Bandić.

Obnovu će predvoditi Arhitektonski fakultet u Zagrebu, dok je direktor Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva Joško Jakelić rekao više o samom financiranju projekta:

– Projekt je vrijedan oko 1,8 milijuna kuna s PDV-om, a radovi će se financirati iz pričuve koja iznosi oko 20 kuna po kvadratu mjesečno u idućih 15 godina, a obračunska površina objekta je 2000 kvadrata.