Kreću male proljetne akcije

Na Zagrebačkom velesajmu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić s predstavnicima Gradske uprave Grada Zagreba, Gradske skupštine, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora te Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica održali koordinativni sastanak na temu provedbe proljetnog uređenja grada i uspostavljanja što bolje i efikasnije suradnje.

-Praksa nam je da dva puta godišnje okupimo predstavnike iz 218 mjesnih odbora i predsjednike 17 gradskih četvrti kako bi rekapitulirali ono što radimo svakih šest mjeseci- rekao je gradonačelnik nakon sastanka, te dodao da su se danas podsjetili svega što su napravili u 2018., kao i ciljeva za 2019. godinu s obzirom na to da su Vijeća donijela planove malih komunalnih akcija.

-Cilj ovakvih sastanaka je bolja koordinacija i sinergija odgovornosti mjesnih odbora, gradskih četvrti, direktora komunalnih tvrtki, pročelnika resornih ureda i gradskih zastupnika. Kako bi imao manje problema prilikom susreta sa sugrađanima na gradskim ulicama ovaj sastanak je na tragu da svatko preuzme dio svoje odgovornosti i da Zagreb bude ljepši, čišći i sretniji za sve nas koji živimo u njemu- zaključio je gradonačelnik.

Mjesna samouprava je izmjenama statuta od 1. siječnja 2017. zadužena za redovno održavanje grada, te je mjesnim odborima i gradskim četvrtima prenesena nadležnost da vode brigu o čistoći i održavanju našega grada.

-U skladu s tim svake godine u proljeće uređujemo grad bilo da se radi o rupama na cestama, izblijeđenoj horizontalnoj prometnoj signalizaciji, neurednim zelenim otocima i slično, a sve s jednim ciljem da nam grad bude ljepši. Akcije za proljetno umivanje grada financiraju se iz naših redovnih godišnjih ugovora koje imamo s podružnicama Zagrebačkog holdinga za redovne poslove- dodala je pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu pročelnica Šimon.