Kreće energetska obnova Osnovne škole Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec potpisao je sa županom Stjepanom Kožićem sporazum kojim će se Osnovna škola Sveta Nedelja na temelju izrađene projektne dokumentacije, prijaviti na “Poziv na dostavu projektnih prijedloga – Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” koji je objavilo Ministarstvo gradnje i prostornog uređenja.

Projektantska procjena vrijednosti radova na energetskoj obnovi škole OŠ Sveta Nedelja iznosi više od 8 milijuna kuna, dok za Područnu školu Kerestinec iznosi nešto više od dva milijuna kuna. Potpisanim sporazumom 50 posto iznosa opravdanih troškova na energetskoj obnovi zgrade Područne škole Kerestinec i Osnovne škole Sveta Nedelja bit će sufinancirano iz europskog fonda za regionalni razvoj, a preostali iznos potreban za završetak radova osigurat će Županija i Grad u jednakim omjerima od 50 posto.

Po potpisivanju ovog sporazuma gradonačelnik Dario Zurovec zahvalio je županu na podršci i suradnji koja je do sada bila korektna, a obje se strane nadaju da će tako biti i u budućnosti.