Krašić se kroz devetnice priprema za proslavu Stepinčeva

Župa presvetog trojstva Krašić u čast blaženog Alojzija Stepinca, a povodom proslave Stepinčeva od sutra pa sve do 9. veljače organizira devetnice. Svakog dana u 17 sati započinje križni put, dok je sat kasnije sveta misa.

Centralna proslava je 10. veljače kada se slavi Stepinčevo, kao sjećanje na smrt Alojzija Stepinca koje se ove godine slavi po 59. puta.

-Ja to ističem i vjerujem da ćemo to s godinama koje su pred nama još značajnije, duhovnije i bolje zaživjeti. Mi smo ponosni na našeg blaženika. Uostalom ja često volim kazati, a tko će drugi biti ponosan na njega, ako ne mi, koji trebamo isticati njegovu veličinu i važnost za našu crkvu i narod. Takvih ljudi koji su zadužili naš narod nikada se ne smijemo odreći te ne smijemo skrenuti s toga puta- rekao je načelnik Općine Josip Petković Fajnik.

Središnje euharistijsko slavlje održat će se u 10,30 sati, a predvodit će ga monsinjor Juraj Batelja.

-Ove godine Stepinčevo pada na nedjelju te mi očekujemo jako puno hodočasnika koji će doći u Krašić. Nama su svi gosti dobro došli i radosno ih iščekujemo- poručio je načelnik Općine Krašić, koja se u proslavu Stepinčeva uključila 2012. godine od kada se održava i Svečana sjednica Općinskog vijeća koja je posvećena blaženom kardinalu Alojziju Stepincu.

Hrvatska
Krašić
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija