Kraljice šoka negativne na covid uoči Argentine

Osvajačice brončane medalje sa zadnjeg Europskog prvenstva počinju drugu fazu Svjetskog prvenstva utakmicom s Argentinom
ženska rukometna reprezentacija Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatske rukometašice testirale su se jutros na koronavirus uoči utakmice s Argentinom, koja u španjolskom gradu Torrevieja počinje u 15:30 sati te su sve bile negativne, rekla je desna vanjska igračica Gabriela Gudelj.

– Da, sve smo negativne. Odradile smo i trening, rekla je 24-godišnja Gudelj koja se s Tenom Petikom priključila reprezentaciji u utorak kasno navečer.

Njih dvije su do ovog testiranja bile odvojene od ostatka ekipe u hotelu kako bi se izbjegla potencijalna zaraza jer su pristigle s putovanja od Zagreba preko Amsterdama. Naime, sve ekipe na Svjetskom prvenstvu, premda cijepljene, od nedjelje se moraju testirati brzim antigenskim testom ujutro na dan utakmica.

Gudelj i Petika su pozvane nakon što su se u ponedjeljak koronavirusom inficirale vanjske igračice Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić, pa propustile posljednju utakmicu protiv Japana koji je pobijedio 28-26. Mičijević, Krsnik i Dežić do daljnjeg moraju ostati u samoizolaciji hotela u Castellónu, 300 kilometara udaljenom gradu gdje je Hrvatska igrala prethodne utakmice s Brazilom, Paragvajem i Japanom.

Osvajačice brončane medalje sa zadnjeg Europskog prvenstva počinju drugu fazu Svjetskog prvenstva utakmicom s Argentinom. Hrvatska će zatim igrati i s domaćinom Španjolskom te Austrijom, čijih je pet igračica također otpalo zbog zaraze koronavirusom.

Hrvatska
Sport