Kradljivci iz tramvaja privedeni pravdi – dvojac prišao muškarcu te iz džepa ukrao kuvertu s novcem

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 27-godišnjakom i 42-godišnjakinjom, koje se tereti za krađu, kao i potonju za dvije počinjene krađe te šesnaest računalnih prijevara, od kojih je pet u pokušaju.

Par je u tramvaju na relaciji između Glavnog željezničkog kolodvora i stajališta u Branimirovoj ulici, prišao oštećenom muškarcu i iz džepa ukrao kuvertu s novcem. Po izlasku iz tramvaja, zlotvore su uhvatili policijski službenici te priveli u službene prostorije na istraživanje.

Nastavno su posumnjali, da je spomenuta kradljivica sama počinila još jednu krađu, također u tramvaju između Trga kralja Tomislava i Trga bana Josipa Jelačića, gdje je prišla ženskoj osobi te iz njezine torbe otuđila novčanik s novcem i dokumentima. Tri mjeseca ranije, osumnjičena je ponovno u tramvaju iz torbe druge oštećene ženske osobe uzela lisnicu te na bankomatu s otuđenom karticom podigla gotovo 5 tisuća kuna, a potom otišla na drugi bankomat i u četiri navrata podigla oko 7 tisuća kuna.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.