KORONAVIRUS: Pristižu najnovija izvješća županijskih Stožera

Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 142 su nove pozitivne osobe na COVID-19. Riječ je o 39 osoba iz Velike Gorice, 19 iz Samobora, 12 iz Dugog Sela, 11 iz Zaprešića, sedam iz Ivanić-Grada, šest iz Svete Nedelje, pet iz Brdovca i Dubrave, četiri iz Jastrebarskog, Vrbovca, Bistre i Jakovlja, tri iz Svetog Ivana Zeline, Pisarovine i Kravarskog, dvije iz Klinča Sela, Orlea, Križa i Rugvice, dok jednu novozaraženu osobu imaju Marija Gorica, Pušća, Brckovljani, Preseka i Rakovec.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 445 novooboljelih od covida-19, dok je u gradu trenutno 3 775 aktivnih slučajeva.

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je 115 osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o pedeset i sedam osoba s područja grada Siska, četrnaest osoba s područja grada Kutine, jedanaest osoba s područja grada Novske, jedanaest osoba s područja grada Popovače, osam osoba s područja grada Petrinje, tri osobe s područja općine Sunja, tri osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s područja općine Velika Ludina, dvije osobe s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Jasenovac, jednoj osobi s područja općine Hrvatska Dubica, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih osoba, njih 27, je s područja grada Bjelovara, pet je iz Čazme, po četiri novozaražene osobe su iz  Garešnice i Grubišnog Polja, po tri iz općina Ivanska, Kapela i Veliko Trojstvo, po dvoje su s područja grada Daruvara i općine Veliki Grđevac, a po jedna novozaražena osoba iz općina Rovišće, Berek, Hercegovac i Šandrovac.

U Karlovačkoj županiji potvrđene su 83 novozaražene osobe, dosad 2 457, te 75 umrlih, od kojih 31 osoba iz domova za starije i nemoćne.

ISTRA I PRIMORJE

Ličko–senjska županija ima 20 novooboljelih osoba od covida-19. 17 s područja Gospića te po jedna oboljela osoba s područja Otočca, Plitvičkih Jezera i Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 78 osoba.

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 554 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 79 novozaraženih osoba s područja županije.

U Primorsko-goranskoj županiji su 172 novozaražene osobe od covida-19, a dvije osobe su preminule.

SLAVONIJA

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 289 uzoraka, od kojih je 36 pozitivnih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirane su 63 nove osobe pozitivne na koronavirus, a tri su osobe umrle. Od novozaraženih 19 je iz Vukovara, 17 iz Vinkovaca, četiri iz Otoka, po dvije osobe iz Ivankova, Negoslavaca i Starih Jankovaca te po jedna novozaražena osoba iz Andrijaševaca, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Iloka, Jarmine, Lovasa, Markušce, Prkovaca, Soljana, Starih Mikanovaca, Tordinaca, Vere i Županje.

U Osječko-baranjskoj županiji je 210 novozaraženih koronavirusom, dok je šest osoba umrlo. Među novozaraženim najviše ih je iz gradova Osijek (117), Valpovo (19), Đakovo (15), u Našicama i Belom Manastiru po četiri, tri u Donjem Miholjcu i dvije u Belišću. Po šest novopozitivnih ima prebivalište na području općina Antunovac, Čepin i Petrijevci, pet Bilje, po tri Darda i Semeljci, po dvije osobe su iz općina Čeminac, Draž, Kneževi Vinogradi i Vuka. Po jedna novopozitivna osoba je iz općina Drenje, Ernestinovo, Gorjani, Koška, Levanjska Varoš, Marijanci, Petlovac, Satnica Đakovačka i Viškovci.

Na području Brodsko-posavske županije utvrđeno je 99 novih slučajeva koronavirusa i dvije su osobe preminule, a na području Požeško-slavonske županije 36 slučajeva.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle. Zaraženo je 11 osoba iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Konavala, tri iz Korčule, dvije iz Ploča, po jedna iz Kule Norinske, Opuzena, Orebića, Trpnja i Župe dubrovačke te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Šibensko-kninske županije zabilježena su 52 nova slučaja koronavirusa. Zaraženo je 17 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, četiri s područja Drniša, tri s područja Knina, po dvije osobe s područja Vodica, Skradina i Primoštena te po jedna s područja općina Murter-Kornati, Biskupija i Kistanje. Pozitivna su još četiri korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku, jedan korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik te 14 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Knin.

U Zadarskoj su županiji evidentirane 94 nove osobe zaražene koronavirusom, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima 45 ih je u Zadru, šestero u Pagu, po četvero u Obrovcu, Bibinjama i Sukošanu, po troje u Galovcu, Novigradu i Posedarju, po dvije zaražene osobe evidentirane su u Benkovcu, Biogradu, Kalima, Kukljici, Poličniku, Povljani i Salima te po jedna u Jasenicama, Lišanima, Polači, Stankovcima, Starigradu, Sv. Filipu i Jakovu, Vrsima i Zemuniku Donjiem.

Na području Splitsko-dalmatinske županije preminulo je troje ljudi, a zabilježeno je 290 novozaraženih osoba. 121 novozaraženi je iz Splita, 27 iz Kaštela, 17 iz Solina, 16 iz Podstrane, 15 iz Imotskog, 13 iz Omiša, 11 iz Makarske, po sedam iz Sinja, Trogira i Prološca, po šest iz Dugog Rata i Podbablja, pet iz Segeta, po četiri iz Trilja i Lovreća, po tri iz Vrgorca i Muća, po dvije iz Dicma, Gradca, Klisa, Zagvozda i Zmijavaca, po jedna iz Supetra, Vrlike, Dugopolja, Marine, Milne, Runovića, Selca i Šolte.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurju je evidentirano 128 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe.

U Varaždinskoj županiji zabilježena su 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle. Najviše novozaraženih, njih šest je s područja grada Zaboka, pet ih je u Krapini, četiri u Donjoj Stubici, a po troje u Svetom Križu Začretju i Krapinskim Toplicama. Po dvoje ih ima Gornja Stubica, Bedekovčina i Oroslavje, a po jednu novozaraženu osobu Klanjec,Pregrada, Đurmanec, Mače, Marija Bistrica, Petrovsko, Stubičke Toplice i Veliko Trgovišće.