KORONAVIRUS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pristižu izvješća iz županijskih Stožera

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebu su u posljednja 24 sata zabilježena 84 nova slučaja zaraze koronavirusom i izrečeno je 748 mjera samoizolacije, izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar.

U Sisačko-moslavačkoj županiji šest je novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o tri osobe s područja grada Siska, dvije osobe s područja općine Lekenik te o jednoj osobi s područja grada Petrinje.

U Zagrebačkoj županiji zabilježen je 21 slučaj zaraze koronavirusom, a samoizolacija je propisana za još 151 osobu. Po tri osobe kod kojih je utvrđen novi koronavirus su iz Samobora, Jastrebarskog i Dugog Sela, a po dvije su u Svetoj Nedelji, Zaprešiću i Velikoj Gorici te općini Klinča Sela. Po jedna osoba zaražena je u općinama Brdovec, Krašić, Kloštar Ivanić i Rakovec.

Koprivničko-križevačka županija bilježi novih pet slučajeva koronavirusa, dok je u OB Koprivnica preminula jedna osoba.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o po jednoj osobi s područja grada Bjelovara, općina Veliki Grđevac i Đulovac.

SLAVONIJA

U Požeško–slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 114 uzoraka te je zabilježeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Vukovarsko–srijemskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulih osoba nema.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 12 osoba u Osječko-baranjskoj županiji. Od 331 uzorka testiranog u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, zaraženima se pokazalo pet novih osoba iz Osijeka, dvije iz Đakova te po jedna iz Valpova, Višnjevca, Martina, Petrove Slatine i Čepina.

U Brodsko-posavskoj županiji troje je novozaraženih, čime je broj trenutno zaraženih 40. Sedam oboljelih je u bolnici, a jedna je osoba na respiratoru.

ISTRA I PRIMORJE

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 279 uzoraka briseva na Covid-19, svi su negativni. Trenutno je samo 9 aktivnih slučajeva pacijenata oboljelih od Covida-19.

U Primorsko–goranskoj županiji danas su 23 novozaražene osobe, a 12 ih je ozdravilo.

U Ličko-senjskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a 72-godišnji Gospićanin umro je KBC-u Rijeka, gdje je bio na respiratoru.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županije je 66 novih slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus, a u  splitskom KBC-u je umrla 78-godišnja žena koja je, uz brojne komorbiditete, oboljela od Covida-19.Među novooboljelim 25 osoba je iz Splita, 13 uz Sinja, po četiri iz Solina i Vrlike, tri iz  Kaštela, po dvije iz Imotskog, Jelse, Muća i Omiša te po jedna iz Dicma, Hrvaca, Lećevice Marine, Milne, Otoka, Podstrane, Prološca i Vrlike.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je umrla, a 14 osoba je izliječeno. Među zaraženima su dvije muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika, kod kojih je za troje utvrđena epidemiološka veza. Pozitivni su i tri muške osobe iz Župe dubrovačke s utvrđenom epidemiološkom vezom, po jedna ženska osoba iz Janjine i Metkovića, kao i jedna muška osoba koja nema prebivalište u županiji.

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Zadarskoj županiji, a riječ je o muškarcima iz Nina i Pakoštana te s otoka Vira.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurskoj županiji 18 je osoba novozaraženih koronavirusom, 15 osoba je ozdravilo, a od danas jedna srednja škola, na dva tjedna, prelazi na nastavu na daljinu.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih 35 osoba s područja Krapinsko-zagorske županije. Najviše novozaraženih, njih 11, je s područja Krapine, po tri su s područja općina Đurmanec i Gornja Stubica, po dva s područja grada Pregrade i općina Bedekovčina, Jesenje i Marija Bistrica.

Novih 11 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi Varaždinska županija, od ukupno testirana 224 uzorka.

Hrvatska