KORONAVIRUS: Evo što nas čeka za vikend

S novim mjerama stigle su i nove brojke

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 247 je novozaraženih koronavirusom. Riječ je o 34 osobe iz Velike Gorice, 26 iz Vrbovca, 21 iz Zaprešića i Dugog Sela, 18 iz Svetog Ivana Zeline, 16 iz Jastrebarskog, 13 iz Samobora, Ivanić-Grada i Križa, devet iz Brdovca, osam iz Svete Nedelje i Brckovljana, sedam iz Rugvice, šest iz Kloštar Ivanića, pet iz Rakovca i Bedenice, četiri iz Bistre, tri iz Krašića, dvije iz Pušće, Klinča Sela, Stupnika, Dubrave, Preseke i Gradeca, dok po jednog novozaraženog ima Luka, Dubravica, Pisarovina, Kravarsko i Pokupsko.

Na području Zagreba je 647 novih slučajeva infekcije koronavirusom čime je broj aktivnih slučajeva porastao na 3 799.

U Sisačko-moslavačkoj županiji su 104 novozaražene osobe. Riječ je o 66 osoba s područja Siska, 12 s područja Petrinje, sedam s područja Gline, pet s područja Hrvatske Kostajnice, četiri s područja Novske, tri s područja Martinske Vesi, dvije s područja Sunje te po jednoj s područja Gvozda, Kutine, Popovače, Lipovljana te Velike Ludine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 13 iz doma za starije u Daruvaru, a za 197 testiranih u toj županiji nalazi se očekuju. Najviše novozaraženih osoba, njih 28, s područja je Daruvara, 11 je s područja je Garešnice, a devet s područja je Bjelovara, dok pet novozaraženih dolazi s područja je Grubišnog Polja. Po tri novozaražene osobe imaju općine Hercegovac i Veliki Grđevac, dvije su s područja Čazme, a po jedna novozaražena osoba je s područja općina Končanica, Berek i Dežanovac.

U Karlovačkoj županiji je 140 novih slučajeva zaraze, a umrle su dvije osobe. Od novozaraženih 23 su korisnika i dva djelatnika iz više ustanova u sustavu socijalne skrbi, a ostali su u Karlovcu (44), Dugoj Resi 24, Ogulinu (23), Ozlju sedam, Netretiću četiri, Slunju tri, te po jedan ili dva u Vojniću, Draganiću, Josipdolu, Tounju, Krnjaku, Žakanju, Bariloviću i Generalskom Stolu.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je novi koronavirus potvrđen kod 80 ljudi, a od covida-19 umrlo je dvoje ljudi.

Na području Primorsko-goranske županije su 232 novozaražene osobe koronavirusom, a umrlo je šest osoba.

Ličko-senjska županija od 124 osoba testiranih na covid-19 u posljednja 24 sata ima 51 novooboljelu osobu, što je 1413 svih oboljelih do sada.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 226 novih pozitivnih osoba na koronavirus, a jedna je osoba umrla. Među novopozitivnima najviše ih je iz Vinkovaca – 57 osoba, iz Vinkovaca je 44 iz Vukovara, a 16 iz Županje. Po devet novozaraženih je iz Borova i Privlake, sedam iz Ivankova, po šest iz Iloka i Otoka, pet iz Ilače, po četiri osobe iz Gunje i Jarmine, po tri iz Bobote, Cerne, Markušice, Negoslavaca, Strošinaca i Štitara, po dvije iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Bršadina, Donjeg Novog Sela, Komletinaca, Lipovca, Lovasa, Ostrova, Podgrađa, Retkovaca, Vere i Tovarnika te po jedna osoba iz drugih 17 mjesta u toj županiji.

U Osječko-baranjskoj županiji utvrđena su 194 slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je petero ljudi. Najviše novopozitivnih na koronavirus imaju prebivalište na području gradova Osijek – njih 97, slijede Đakovo sa 21, Našice sa deset, Belišće sa devet, Valpovo s osam i Beli Manastir sa šest. U općini Čepin je pet novopozitivnih, u Antunovcu, Dardi, Strizivojni i Vuki po četiri te u Bilju tri. Po dvije novopozitivne osobe su s područja grada Donjeg Miholjca te općina Bizovac, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Koška i Petrijevci, a po jedna s područja općina Čeminac, Jagodnjak, Semeljci, Gorjani i Vladislavci.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, a Stožer civilne zaštite susjedne Brodsko-posavske županije potvrdio je 158 novozaraženih.

Na području Virovitičko-podravske županije je 48 novozaraženih koronavirusom, a jedna 80-godišnja osoba je umrla u Općoj bolnici Virovitica. Najviše novozaraženih je u Virovitici – 23.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Zaraženo je 27 osoba iz Metkovića, 17 iz Dubrovnika, pet iz Korčule, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Konavala i Dubrovačkog primorja te po jedna iz Kule Norinske, Opuzena, Ploča, Pojezerja, Slivnog i Stona. Među novozaraženima u Dubrovniku dvoje je korisnika Doma za starije Dubrovnik, a ukupno je troje zaraženih u Domu.

Na području Zadarske županije je 195 novozaraženih osoba koronavirusom. Među njima 89 ih je s područja Zadra, devetero iz Benkovca, po osmero iz Kali, Paga i Škabrnje, po šestero iz Biograda, Posedarja i Sali, petero je iz Obrovca, po četvero iz Nina, Novigrada i Sv. Filipa i Jakova, po troje iz Bibinja, Jasenica, Pašmana, Polače, Poličnika, Privlake, Sukošana i Vrsi, po dvije osobe evidentirane su u Galovcu, Gračacu, Pakoštanima, Ražancu i Stankovcima te po jedna osoba u Preku, Starigradu, Tkonu i Viru.

Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je 107 novih slučajeva zaarze od COVID-19 infekcije. Trenutno je 328 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 30 pacijenata, od kojih je četiri na respiratoru.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1309 obrađenih testova 528 osoba je pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba umrla. Prema izvješću splitskog KBC-a u protekla 24 sata umro je 70-godišnji muškarc koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan na covid infekciju.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji je evidentirano novih 205 slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe.

U Varaždinskoj županiji je zabilježen 301 novi slučaj zaraze koronavirusom, a troje je umrlih.

Na području Krapinsko-zagorske županije je zabilježeno je 114 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a umrlo je osam osoba.