KORONAVIRUS: Epidemiološka situacija po županijama

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 431 je novopozitivna osoba na COVID-19, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima 120 je iz Samobora, 56 iz Velike Gorice, 55 iz Zaprešića, 36 iz Dugog Sela, 27 iz Sveta Nedelje, 25 iz Svetog Ivana Zeline, 21 iz Jastrebarskog, 19 iz Vrbovca, 15 iz Dubrave, 13 iz Jakovlja, 12 iz Bistre, 11 iz Brdovca, devet iz Pušće, šest iz Luke, pet iz Ivanić-Grada, troje iz Preseke, dvoje iz Marije Gorice, Dubravice, Krašića, Kravarskog, Križa i Rakovca, dok jednu novozaraženu osobu bilježi Orle, Rugvica, Gradec i Bedenica.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 388 novozaraženih koronavirusom, dok se u gradu bilježi 3 408 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije je zabilježeno 158 novozaraženih osoba koronavirusom. Među novozaraženima je 116 s područja Siska, deset s područja Petrinje, pet Popovače, a po četiri osobe s područja Hrvatske Kostajnice i Kutine. Po tri osobe su s područja Novske, Lipovljana i  Sunje, po dvije osobe s područja su Lekenika i Dvor, a jedna osoba zaražena koronavirusom otkrivena je na području Martinske Vesi i Velike Ludine.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se za 190 testiranih osoba nalazi još očekuju. Devet novozaraženih osoba s područja je Bjelovara, sedam s područja je Čazme, a po dvije novozaražene osobe su s područja Grubišnog Polja i Daruvara te općine Dežanovac, dok je po jedna novozaražena osoba s područja općina Sirač, Kapela, Rovišće i Veliki Grđevac.

U Koprivničko-križevačkoj županiji je zaraženo 86 novih osoba, a umrlo je troje ljudi.

U Karlovačkoj županiji 163 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je šest osoba.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđena zaraza koronavirusom kod 87 osoba, a preminula je jedna osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji su 332 novozaražene osobe od covida-19, a umrlo je četvero ljudi.

U Ličko-senjskoj županiji je 55 novozaraženih od covida, a dvije su osobe umrle. Među novozaraženima 37 je iz Gospića, po pet iz Otočca i Korenice, dvije osobe u Perušiću i po jedna u Senju, Donjem Lapcu, Karlobagu, Udbini, Vrhovinama i Lovincu.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije 181 je novopozitivna osoba na COVID-19, a umrlo ih je pet. Najviše novopozitivnih je na području Osijeka s prigradskim naseljima, njih 85. Slijede Đakovo sa 20, Čepin sa deset i Valpovo sa šest novopozitivnih. Antunovac, Beli Manastir i Bilje imaju po pet, Belišće, Darda, Đurđenovac i Našice po četiri, a Čeminac, Popovac, Punitovci  i Semeljci po tri novopozitivne osobe. Bizovac, Koška, Marijanci, Petrijevci i Satnica Đakovačka bilježe po dvije novopozitivne osobe, a Donji Miholjac, Draž, Erdut, Feričanci, Levanjska Varoš, Petlovac  i Trnava po jednu.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena je 91 nova pozitivna osoba na COVID-19, a preminulo je šest osoba. Među novozaraženima 35 osoba je iz Vinkovaca, sedam iz Vukovara, pet iz Nijemaca, četiri iz Retkovaca, po tri osobe iz Borova, Ivankova i Nuštra, po dvije iz Cerne, Ćelija, Donjeg Novog Sela, Ilače, Iloka, Komletinaca, Otoka i Privlake te po jedna osoba iz Antina, Banovaca, Bršadina, Bogdanovaca, Cerića, Gradišta, Marinaca, Negoslavaca, Novih Jankovaca, Petrovaca, Rokovaca, Štitara, Tovarnika, Vrbanje i Županje.

U Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno je 75 novozaraženih koronavirusom, a u susjednoj Brodsko-posavskoj županije 73 nova slučaja zaraze, gdje su, također preminule tri osobe.

Na području Virovitičko-podravske županije 50 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 46 oboljelih, a u KBC Osijek hospitalizirano je pet osoba s područja Virovitičko-podravske županije.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Zaražene su 44 osobe iz Dubrovnika, 37 iz Metkovića, 17 iz Korčule, po devet iz Opuzena i Ploča, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, tri iz Lumbarde, po dvije iz Orebića, Slivnog i Stona, po jedna iz Kule Norinske i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U Zadarskoj županiji potvrđeno je 135 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a virus se probio i u dom za starije i nemoćne na području Općine Polača. Među novozaraženima 94 ih je u Zadru, šestero u Poličniku, petero u Sv. Filipu i Jakovu, po troje u Biogradu, Benkovcu i Polači, po dvije osobe registrirane su na području Obrovca, Bibinja, Novigrada, Sukošana, Vira i Vrsi te po jedna osoba u Galovcu, Jasenicama, Posedarju, Povljani, Preku, Privlaci, Salima, Stankovcima i Zemuniku Donjem.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 299 novozaraženih koronavirusom, a pet je osoba umrlo. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita 135, Sinja 28, Kaštela 25, Solina-14 i Dugog Rata 10 osoba. Iz Omiša i Podstrane je po osam te sedam iz Trilja, po šest iz Makarske i Trogira, pet iz Imotskog, po četiri iz Hrvaca, Klisa i Tučepa, po tri iz  Supetra, Vrlike, Muća, Okruga i Prološca, po dvije iz Dugopolja, Otoka, Šestanovca i Ciste Provo te po jedna iz Hvara, Vrgorca, Bola, Dicma, Gradca, Lećevice,  Podbablja, Podgore, Segeta, Selca, Sutivana i Šolte.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 135 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe.

Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja 24 sata je 33 novozaraženih koronavirusom, ali kako je istaknuo načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek, brojke ne trebaju zavaravati jer se odnose na rezultate od nedjelje, kada je obavljeno 70 testiranja.

U Varaždinskoj županiji je zabilježeno 170 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su četiri osobe.

Hrvatska