KORONAVIRUS: Dijelovi Hrvatske bilježe nove rekorde

Doznajemo aktualnu epidemiološku situaciju u županijama

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije je 227 novozaraženih koronavirusom. Riječ je o 55 osoba iz Samobora, 39 iz Velike Gorice, 20 iz Ivanić-Grada, 17 iz Svete Nedelje, 15 iz Jastrebarskog, 12 iz Dugog Sela, 11 iz Zaprešića, deset iz Križa, šest iz Brdovca i Bistre, pet iz Svetog Ivana Zeline, četiri iz Jakovlja, Klinča Sela i Pisarovine, tri iz Vrbovca, Luke i Krašića, dvije iz Pušće i Pokupskog, dok jednog novozaraženog bilježi Marija Gorica, Dubravica, Stupnik, Žumberak, Kloštar Ivanić i Brckovljani.

Zagreb u posljednja 24 sata bilježi 740 novozaraženih koronavirusom, dok je broj aktivnih slučajeva u gradu 3 598.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 230 novozaraženih COVID infekcijom. Riječ je o 54 osobe s područja Petrinje, 45 s područja Siska, 38 s područja Kutine i Novske, 20 s područja Popovače, 12 s područja Gline, šest s područja Velike Ludine, četiri spodručja Sunje, tri s područja Lipovljana, dvije s područja Donjih Kukuruzara i Hrvatske Kostajnice, dok jednu novozaraženu osobu imaju Lekenik, Topusko, Martinska Ves, Hrvatska Dubica, Gvozd i Dvor.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Najviše novozaraženih, njih 58 je s područja Bjelovara, osam s područja općine Rovišće, šest s područja općine Šandrovac, pet iz Garešnice, po četiri iz Grubišnog Polja i Kapele, tri s područja Velikog Trojstva, po dvije osobe s područja Daruvara i općine Nova Rača te po jedna iz Čazme i općina Veliki Grđevac, Đulovac, Zrinski Topolovac, Ivanska, Velika Trnovitica, Štefanje, Berek, Severin i Dežanovac.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su 154 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe.

U Karlovačkoj županiji je 169 novih slučajeva covida-19, a od te su bolesti umrle tri osobe. Najviše novooboljelih je iz Karlovca (67), Ogulina (51) i Josipdola (15), a po nekoliko oboljelih imaju i Duga Resa, Ozalj, Slunj, Barilović, Draganić, Generalski Stol, Netretić, Plaški, Rakovica, Tounj i Vojnić.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđeno 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih se kod njih 63 radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

U Ličko-senjskoj županiji otkriven je 71 novi slučaj zaraze od 116 testiranih osoba. Među novozaraženima 30 je iz Gospića, 20 iz Senja, devet iz Otočca, šest iz Korenice, četiri iz Novalje i dvije iz Perušića.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 318 novozaraženih, a umrle su tri osobe.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 149 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Među novozaraženima 39 osoba je iz Vinkovaca, 17 iz Vukovara, 12 iz Županje, 11 iz Iloka, 6 iz Ivankova, po 5 osoba iz Nijemaca, Otoka i Vođinaca, po 4 iz Cerne, Komletinaca, po 3 osobe iz Cerića, Gradišta, Negoslavaca i Štitara, po 2 iz Andrijaševaca, Borova, Slakovaca, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca i Trpinje te po 1 osoba iz Antina, Bapske, Bobote, Bršadina, Čakovaca, Drenovaca, Đeletovaca, Gunje, Ilače, Novih Mikanovaca, Privlake, Prkovaca, Rajevog Sela, Rokovaca, Šarengrada, Šiškovaca i Tovarnika.

U Osječko-baranjskoj županiji koronavirusom su zaražene 223 osobe, a od posljedica zaraze umrlo je šest osoba. Najviše novozaraženih osoba, njih 119, je s područja Osijeka, potom Đakova i Belišća po 14, te Valpova i Našica po devet, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, a Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 72 nova slučaja zaraze.

DALMACIJA 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je 96 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Zaražene su 22 osobe iz Metkovića, 16 iz Dubrovnika, 12 iz Opuzena, 11 iz Korčule, deset iz Ploča, devet iz Konavala (jedan korisnik Doma za starije osobe Konavle), po tri iz Slivnog i Župe dubrovačke, po dvije iz Orebića i Vele Luke, po jedna iz Kule Norinske, Smokvice, Blata i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Zadarske županije 165 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a pozitivne nalaze dobilo je sedmero pacijenata i djelatnica Psihijatrijske bolnice Ugljan te još jedan štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar. Među novozaraženima 80 ih je s područja Zadra, devetero u Biogradu, osmero u Preku, sedmero u Poličniku, po petero u Benkovcu, Obrovcu i Sv. Filipu i Jakovu, po četvero u Bibinjama, Kalima, Ninu, Pagu, Škabrnji i Viru, po troje u Pakoštanima, Stankovcima i Vrsima, po dvoje novooboljelih potvrđeno je u Polači i Sukošanu te po jedna osoba u Galovcu, Gračacu, Kolanu, Novigradu, Pašmanu,  Posedarju, Privlaci, Ražancu i Zemuniku Donjem.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji otkriveno je 527 novozaraženih osoba, a preminulo je pet osoba. Među novozaraženima iz Splita je 193, Sinja 56, Kaštela 39, Solina 35, Omiša 24, Makarske 18, Trilja, Dugog Rata i Supetra po 11, dok ih je po deset zaraženo u Otoku i Podbablju. U Trogiru ih je devet, Imotskom, Hrvacama osam, Postirama sedam, Podstrani i Podgori po šest, Klisu i Marini po pet, Dicmu, Pučišćima, Runovićima i Cisti Provo po četiri, Vrlici, Milni, Muću, Tučepima, Jelsi i Zmijavcima po troje, u Brelima, Dugopolju, Selcima, Lećevici i Lovreću po dvoje, te po jedan zaraženi u Starom Gradu, Vrgorcu, Bolu Gradcu, Okrugu, Prološcu, Segetu, Šestanovcu, Šolti, Zadvarju i Zagvozdu.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurju su potvrđena 232 nova slučaja zaraze koronaviruosm, a četiri su osobe umrle.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 313 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je pozitivnih osoba umrlo. Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana ima 1954 nova slučaja, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je visokih 1160.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 183 novozaražene osobe, a sedam osoba je umrlo. Najviše novozaraženih, po 18, je s područja grada Krapine i općine Bedekovčina.