KORONAVIRUS: Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 184 je novopozitivnih na COVID-19. Riječ o 46 osoba iz Velike Gorice, 39 iz Samobora, 16 iz Svetog Ivana Zeline, 14 iz Dugog Sela, 11 iz Ivanić-Grada, deset iz Vrbovca, sedam iz Svete Nedelje i Jastrebarskog, četiri iz Kloštar Ivanića i Gradeca, tri iz Zaprešića, Bistre i Orlea, dvije iz Brdovca, Klinča Sela, Rugvice i Farkaševca, dok jedan novi slučaj bilježi Kravarsko, Pokupsko, Križ, Brckovljani, Preseka i Bedenica.

U Zagrebu su od jučer potvrđena 92 nova slučaja zaraze te broj aktivnih bolesnika iznosi 2 663.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Najviše novozaraženih osoba, njih 34, je s područja Bjelovara, četiri osobe su iz Čazme, tri iz Daruvara, po dvije iz Garešnice i Grubišnog Polja. Po jednu novooboljelu osobu imaju Veliki Grđevac, Končanica i Velika Trnovitica.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je osam novozaraženih od koronavirusom. Riječ je o četiri osobe s područja Petrinje, dvije s područja Siska te po jednoj s područja Lekenika i Gline.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je 13 novozaraženih, a dvije su osobe preminule.

U Karlovačkoj županiji od covida je umrlo petero ljudi, a od jučer je zaraza utvrđena kod još 19 osoba. Među novozaraženima iz Ogulina ih je 13, Josipdola pet i Tounja jedan.

ISTRA I PRIMORJE 

Na području Istarske županije potvrđena su samo četiri nova slučaja zaraze koronavirusom dok je u pulskoj Općoj bolnici u nedjelju umrla 82- godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

U Primorsko-goranskoj županiji je 27 novozaraženih osoba, a umrle su četiri osobe.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je samo novozaraženih koronavirusom, muškarac i žena iz Dubrovnika, dok je trideset osoba izliječeno.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 97 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je osam osoba. Među novozaraženima najviše ih je iz Splita – njih 46 te po deset osoba iz Kaštela i Podstrane. Iz Omiša je sedam novozaraženih, po četiri slučaja potvrđena su u Solinu, Dugom Ratu i Šolti, tri su iz Trilja, po dvije osobe su iz Makarske, Trogira i Muća te po jedna iz Marine, Okruga i Podbablja.

Na području Zadarske županije koronavirusom je zaraženo 80 osoba, a četiri su umrle, od kojih su tri korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Zadar. Među novozaraženim osobama 56 je iz Zadra, tri su iz Benkovca, po dvije iz Obrovca, Pašmana, Privlake, Sv. Filipa i Jakova i Vrsi te po jedna osoba u Bibinjama, Biogradu, Jasenicama, Kalima, Kukljici, Novigradu, Pakoštanima, Poličniku, Posedarju, Ražancu i Sukošanu.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 69 novozaraženih koronavirusom, a umrle su dvije osobe. Među novozaraženima 18 je osoba iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, pet iz Županje, po četiri iz Cerne, Otoka i Srijemskih Laza, po dvije iz Iloka, Negoslavaca, Nuštra, Soljana i Trpinje te po jedna osoba iz 15 drugih mjesta u županiji.

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su četiri osobe zaražene tim virusom. Glavnina zaraženih je iz Slavonskog Broda – njih 30.

U Osječko-baranjskoj županiji 82 nove osobe su pozitivne na koronavirus, a umrlo je sedam pacijenata. Najviše novopozitivnih je na području Našica s prigradskim naseljima, njih 25, i Osijeka – 24, slijede Beli Manastir, Belišće, Čepin, Donji Miholjac i Koška s po četiri novopozitivna, Đurđenovac s tri, Valpovo s dva te Antunovac, Darda, Đakovo, Feričanci, Gorjani, Podgorač, Semeljci i Viljevo s po jednim novozaraženim.

SJEVERNA HRVATSKA

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronavirus, preminulo je šest osoba zaraženih tim virusom.

U Varaždinskoj županiji nastavljen je trend pada broja novozaraženih pa je tako evidentirano 46 novih slučajeva, a tri su osobe umrle.

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze, a umrla je 78- godišnjakinja koja je uz koronavirus imala i pridružene teške kronične bolesti.

Hrvatska