KORONAVIRUS: Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 558 novozaraženih osoba.

Na području Zagrebačke županije evidentirano je 235 novooboljelih osoba. Riječ je o 51 osobi iz Velike Gorice, 35 iz Jastrebarskog, 27 iz Zaprešića, 22 iz Dugog Sela, 15 iz Samobora, 13 iz Bistre, po devet iz Brdovca, Brckovljana i Rugvice, osam iz Vrbovca, po sedam iz Svetog Ivana Zeline i Jakovlja, šest iz Ivanić-Grada, četiri iz Klinča Sela, po tri iz Svete Nedelje, Luke i Stupnika te po jedan slučaj zaraze iz Pisarovine, Krašića, Pokupskog i Bedenice.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 12 novozaraženih osoba koronavirusom. Među 12 novozaraženih šest osoba je s područja Petrinje te po jednoj osobi s područja Siska, Popovače te općina Gvozd, Sunja, Martinska Ves i Lekenik.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 58 novozaraženih koronavirusom. Najveći broj zaraženih, njih 50, je s područja Bjelovara, dvije novozaražene osobe su iz općine Kapela, a po jedna novozaražena osoba s područja Garešnice i Čazme te općina Rovišće, Veliki Grđevac,  Zrinski Topolovac i Nova Rača.

U Karlovačkoj županiji je zabilježeno 11 novozaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 487 osoba.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri su potvrđena tri slučaja zaraze, od kojih je jedan vezan za osobu koja se zarazila u BiH.

Na području Primorsko-goranske županije potvrđeno je 25 novozaraženih od Covida-19, a isto toliko osoba je i ozdravilo.

Novih sedam koronavirusom zaraženih osoba bilježi Ličko-senjska županija, u kojoj je jedna osoba umrla. Svih sedam novooboljelih su iz Gospića.

DALMACIJA

Nove 43 koronavirusom zaražene osobe bilježi Splitsko-dalmatinska županija, a preminula je jedna osoba.

U Zadarskoj županiji je 20 novozaraženih koronavirusom, dok je jedna osoba umrla. Među novozaraženima 12 ih je iz Zadra, dvoje iz  Sukošana te po jedna osoba s područja Nina, Kolana na otoku Pagu, Posedarja, Sv. Filipa i Jakova, otoka Vira i Vrsi.

Nova tri slučaja zaraze koronavirusom bilježi Dubrovačko-neretvanska županija, dva iz Dubrovnika i jedan iz Konavala.

Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zaraženo je troje korisnika i dvije djelatnice Cvjetnog doma u Šibeniku.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je 48 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Među novooboljelima 14 osoba je iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, po četiri iz Županje i Iloka, po tri iz Borova i Tovarnika, po dvije iz Otoka i Bogdanovaca, te po jedna iz Antina, Berka, Ivankova, Novih Mikanovaca, Soljana, Starih Mikanovaca i Tordinaca.

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 68-godišnjak iz Belišća, a u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su 42 nova slučaja. Najviše novoboljelih osoba, po devet, je s našičkog i osječkog područja, pet s područja Donjeg Miholjca, dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih.

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u Požeško-slavonskoj samo jedan slučaj.

SJEVERNA HRVATSKA 

Novih 13 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Međimurskoj županiji.

Od jučer u 10 sati potvrđeno je 135 novozaraženih osoba s područja Krapinsko-zagorske županije. Novozaraženi su s područja 29 jedinica lokalne samouprave. Najviše pozitivnih na koronavirus imaju grad Krapina (14) i općina Bedekovčina (12), zatim Zlatar (9) te po osam Zabok i općine Desinić i Radoboj.

Novih 26 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Varaždinska županija, u kojoj je trenutno 548 aktivnih slučajeva zaraze.