KORONAVIRUS: Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Pogledajte kako po pitanju korone danas stoje županije

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 18 je novih slučajeva COVID infekcije. Riječ je o četiri osobe iz Samobora, tri iz Velike Gorice, dvije iz Jastrebarskog i Krašića, dok jedan novi slučaj bilježi Zaprešić, Ivanić-Grad, Brdovec, Bistra, Klinča Sela, Pisarovina i Rakovec. Preminule su dvije osobe.

Ukupan broj novozaraženih osoba u Zagrebu je 208, broj potencijalno oporavljenih je 237, dok je broj aktivnih slučajeva 1 023.

U Koprivničko-križevačkoj županiji je potvrđeno 29 novih slučajeva covida-19, a umrle su dvije osobe.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je 141 novozaražena osoba koronavirusom. Riječ je o 51 osobi iz Kutine, 33 iz Siska, 16 osoba iz Popovače, 12 iz Petrinje, po šest osoba iz Hrvatske Kostajnice i Topuskog, po pet osoba iz Martinske Vesi i Novske, dvije iz Lekenika, te po jednoj osobi iz Velike Ludine, Lipovljana, Gvozda, Sunje i Gline.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe preminule, a za 84 testirane osobe nalazi se još čekaju. Najviše novozaraženih osoba, njih 10, s područja je Bjelovara, po dvije novozaražene osobe iz Čazme i općine Hercegovac, a po jedna novozaražena osoba iz Daruvara i općina Velika Trnovitica, Berek, Dežanovac i Nova Rača.

U Karlovačkoj županiji su zabilježena 134 novozaražena koronavirusom: iz Karlovca ih je 67, Duge Rese 22, iz Netretića, Barilovića i Vojnića po pet, Draganića i Lasinja četiri, po tri novozaražena imaju Ozalj, Krnjak i Rakovica, a po jedan ili dva slučaja još Generalski Stol, Josipdol, Rakovica, Žakanje, Bosiljevo, Slunj i Kamanje.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji koronavirusom zaraženo je 69 osoba, a od posljedica zaraze umrlo je osam osam osoba. Najviše novozaraženih, njih 28, na području je grada Osijeka s prigradskim naseljima, slijede Beli Manastir s devet i Đakovo s osam, dok ostala mjesta imaju manji broj novih slučajeva.

Na području Vukovarsko-srijemske županije 23 nove osobe pozitivne su na COVID-19, a preminula je jedna osoba. Među novozaraženima po četvero ih je iz Vinkovaca i Vukovara, po dvoje iz Borova i Iloka te po jedna osoba iz Nuštra, Srijemskih Laza, Štitara, Županje, Bobote, Bogdanovaca, Negoslavaca, Slakovaca, Sotina, Starih Jankovaca i Trpinje.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije je potvrdio 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga se za 32 osobe radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok je šest osoba na respiratoru.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 166 novozaraženih, a umrlo je sedam osoba.

Ličko-senjska županija ima 11 novozaraženih od covida-19, a dvije su osobe umrle. Među novozaraženima je sedam osoba u Gospiću te po jedna iz Senja, Otočca, Perušića i Korenice

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije 54 nove osobe su zaražene covid-19 infekcijom, a u šibenskoj bolnici preminula je jedna osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaraženo je 12 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavla, po tri iz Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Ploča, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Lumbarde, Opuzena, Stona i Vele Luke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježena je 101 novozaražena osoba od koronavirusa, dok su u bolnici umrle tri osobe. Među novozaraženima iz Splita je 40, Sinja deset, Kaštela devet, Imotskog osam, Solina sedam, Omiša četiri, te Pučišća troje. Po dvoje zaraženih je u Dugom Ratu, Podbablju, Selcima i Šolti, dok je po jedna zaražena osoba u Hvaru, Makarskoj, Supetru, Trilju, Trogiru, Vrgorcu, Baškoj Vodi, Dugopolju, Hrvacama, Podstrani, Segetu i Zmijavcima.

Na području Zadarske županije 46 je novozaraženih osoba: 23 ih je u Zadru, troje u Biogradu, po dvoje u Benkovcu, Kalima, Ninu, Posedarju i Ražancu te po jedna osoba u Galovcu, Gračacu, Pagu, Poličniku, Preku, Privlaci, Sv. Filipu i Jakovu, Škabrnji, Tkonu i Zemuniku Donjem.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je petero ljudi.

U Međimurskoj županiji evidentirana su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 7 osoba.

Hrvatska