KORONAVIRUS: Aktualna epidemiološka situacija u Hrvatskoj

Pristižu podaci o novozaraženima

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije potvrđeno je 288 novozaraženih. Riječ je 43 osobe iz Samobora, 36 iz Velike Gorice, 28 iz Svete Nedelje, 27 iz Zaprešića, 25 iz Svetog Ivana Zeline, 23 iz Dugog Sela, 14 iz Jastrebarskog i Vrbovca, 11 iz Ivanić-Grada, deset iz Bistre, devet iz Brdovca, šest iz Jakovlja i Križa, pet iz Klinča Sela, Kloštar Ivanića i Brckovljana, četiri iz Rugvice, tri iz Pušće, Pisarovine i Dubrave, dvije iz Dubravice, dok po jedan novi slučaj bilježi Luka, Marija Gorica, Stupnik, Žumberak, Pokupsko i Gradec.

U Gradu Zagrebu je 611 novih osoba zaraženih koronavirusom te su u metropoli trenutno 3 843 aktivna slučaja.

Na području Sisačko-moslavačke županije evidentirana su 73 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o 28 osoba s područja Kutine, 17 iz Siska, devet s područja Popovače, osam iz  Novske, šest iz Lipovljana te po jednoj osobi s područja Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Gline te općine Velika Ludina.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih, njih 29, s područja je grada Daruvara, 13 ih je s područja Garešnice, osam s područja Bjelovara, šest iz Čazme, pet s područja općine Hercegovac, po dvije osobe su s područja Grubišnog Polja te općina Ivanska i Veliki Grđevac, a po jedan novi slučaj iz općina Kapela, Nova Rača, Dežanovac, Sirač i Rovišće.

U Karlovačkoj županiji su otkrivena su 94 nova slučaja zaraze, a umrla je jedna osoba. Od novozaraženih u Karlovcu su 43 osobe, u Dugoj Resi 18, Ogulinu devet, Slunju četiri, U Ozlju, Draganiću, Netretiću i Rakovici po tri, Vojniću i Žakanju po dva te po jedan u Cetingradu, Generalskom Stolu, Josipdolu i Kamanju.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, od toga se kod 62 osobe radi o dolasku iz samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Na području Primorsko-goranske županije potvrđena su 304 nova slučaja zaraze, a dvije su osobe umrle.

U Ličko-senjskoj županiji potvrđena je 61 novozaražena osoba od covida-19, a umrle su dvije osobe, obje korisnice Doma za psihički bolesne odrasle osobe Bistričaka u Otočcu. Među novozaraženima 27 ih je iz Gospića, 14 iz Senja, po pet iz Otočca i Brinja, četiri iz Lovinca, tri iz Korenice, dvije iz Novalje te jedna iz Perušića.

SLAVONIJA

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 112 nova slučaja zaraze koronavirusom te troje umrlih, dok je požeško-slavonski Stožer izvijestio o 45 novozaraženih na tom području.

U Osječko-baranjskoj županiji 333 osoba je pozitivno na koronavirus, a umrlo je pet osoba. Najviše novozaraženih je s područja Osijeka, njih 164. U Valpovu ih je 30, Đakovu 25, Belišću 15, Donjem Miholjcu  14, Našicama devet i Belom Manastiru šest. Kad je riječ o općinama, najviše novopozitivnih je na području Koške – 12, slijede Bizovac 10, Čepin sa sedam i Darda sa četvero novopozitivnih. Po tri imaju Antunovac, Čeminac i Drenje, po dvije Bilje, Jagodnjak, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna i Vuka, a po jednu općine Draž, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Podravska Moslavina, Popovac, Viškovci i Vladislavci.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđeno je 147 slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima najviše je ljudi iz Vukovara (35), zatim iz Vinkovaca (26) i Županje (12).

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaražena je 41 osoba iz Metkovića, 21 iz Dubrovnika, šest iz Konavala (od čega četiri iz Doma za starije Konavle), šest iz Ploča, četiri iz Zažablja, po tri iz Župe dubrovačke, Korčule, Opuzena i Kule Norinske te po jedna iz Dubrovačkog primorja i Orebića.

Na području Šibensko-kninske županije 103 su novozaražene osobe koronavirusom, a dvije osobe su umrle. Među zaraženima je 49 osoba s područja Šibenika, pet s područja Vodica, po četiri s područja Murtera i Drniša, po dvije s područja Knina, Bilica i Rogoznice te po jedna osoba s područja Skradina, Pirovca i Ružića. Zaraženo je osam korisnika doma za starije i nemoćne Oklaj, 20 korisnika doma za starije i nemoćne osobe Knin i po jedna osoba iz doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku i Centra za inkluziju Šibenik. Također, zaražene su dvije osobe koje trenutno borave na području županije, a prebivalište im je drugdje.

U Zadarskoj županiji potvrđeno je 126 novih slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe. Među novozaraženima 72 ih je s područja Zadra, sedam iz Sali, po četvero iz Kali, Privlake i Vira, po troje u Benkovcu, Obrovcu, Pagu, Poličniku i Posedarju, po dvije osobe potvrđene su u Biogradu, Pakoštanima, Polači, Preku, Škabrnji, Vrsima i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Bibinjama, Galovcu, Kolanu, Lišanima Ostrovičkim, Novigradu i Sukošanu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije otkriveno je 479 osoba pozitivnih na covid infekciju, a tri su osobe umrle. Među njima 201 osoba je iz Splita, 48 iz Kaštela, 31 iz Sinja, 28 iz Omiša, 22 iz Solina, 16 iz Vrgorca, 13 iz Trilja, po 11 iz Imotskog i Dugog Rata, deset iz Trogira, po devet iz Makarske i Hrvaca, po sedam iz Klisa i Podstrane, šest iz Runovića, po pet iz Otoka, Podbablja i Zmijavaca, četiri iz Dugopolja, po tri iz Supetra, Gradca, Prološca i Ciste Provo, po dvije iz Vrlike, Dicma, Muća, Segeta, Selca i Tučepa te po jedna osoba iz Baške Vode, Jelse, Lovreća, Milne, Nerežišća, Šestanovca i Zagvozda.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji evidentiran je 251 novi slučaj zaraze koronavirusom, a sedam je osoba umrlo.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 235 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a četiri su osobe umrle. Najviše novozaraženih, njih 29 je s područja općine Sv. Križa Začretja, u Zaboku su 22 osobe pozitivne na koronavirus, u Krapini 19, u gradu Oroslavju i općini Bedekovčini po 15 te u Velikom Trgovišću 11.

U Međimurskoj županiji evidentirano je 240 novih slučajeva koronavirusa, a dvije su osobe umrle.

Hrvatska