KORONAVIRUS: Aktualna epidemiološka situacija u Hrvatskoj

Hrvatska zbraja novooboljele

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 254 novozaraženih koronavirusom, a na vrbovečkom području pozitivna na koronaavirus je jedna djelatnica doma za starije. Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda osnovnih te četiri razreda srednjih škola.

Nova 924 slučaja zaraze zabilježena su u Zagrebu, a među njima je i 10 korisnika domova za starije te pet djelatnika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih osoba, njih 51, s područja je grada Bjelovara, četiri novozaražene osobe s područja su općine Rovišće, tri novozaražene osobe s područja su grada Garešnice, dvije novozaražene osobe s područja su općine Ivanska, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Šandrovac, Končanica, Nova Rača, Veliko Trojstvo, Severin i gradova Čazma i Daruvar.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno 95 novozaraženih osoba koronavirusom, što je novi županijski crni rekord. Iz Županijskog stožera Civilne zaštite izvijestili su kako je riječ o 32 osobe iz Siska, 22 osobe iz Kutine, 18 iz Petrinje, 10 iz Popovače, četiri osobe iz Lekenika, po dvije osobe iz Sunje i Hrvatske Kostajnice, te po jedna osoba iz Gline, Topuskog, Gvozda, Martinske Vesi i Jasenovca.

U Karlovačkoj županiji 48 je novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba preminula, što je dvadeseti smrtni slučaj s tom dijagnozom. Na području županije do sada je ukupno Covid-om zaraženo 1.305 osoba,

DALMACIJA 

Epidemiolozi su potvrdili 34 nova slučaja zaraze na području Zadarske županije. Jučer je testirano 280 uzoraka, u izolaciji su 794 osobe, a aktivni nadzor istekao je za njih 9208. Među novozaraženima 25 ih je iz Zadra, dvije su osobe s otoka Vira te po jedna iz Nina, Gračaca, Poličnika, Povljane, Privlake, Škabrnje i Zemunika Donjeg.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 30 osoba je izliječeno. Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, četiri iz Blata, jedna iz Metkovića i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 482 obrađenih testova, 99 je novozaraženih osoba od Covid infekcije, a jedna je osoba umrla. Prema izvješću iz splitskog KBC-a preminulo j e83-godišnji muškarac koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na Covid infekciju. Među  99 novooboljelih, 43 osobe su iz Splita, deset iz Kaštela, po sedam iz Omiša i Solina, po pet iz Sinja i Dugog Rata, po tri iz Imotskog i  Hrvaca,  po dvije iz Vrgorca, Gradca, Okruga i Podstrane, te po jedna iz Hvara, Makarske, Starog Grada, Trilja, Podbablja, Podgore, Prološca i Sutivana.

U Šibensko-kninske županiji 37 osoba je zaraženo Covid-19 infekcijom, a među njima je i devet korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, a jedna je osoba preminula. Među 37 novooboljelih je i devet korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, 14 osoba iz Šibenika, četiri osobe iz Knina, pet iz Drniša te po jedna osoba iz Tisnoga, Bilica, Skradina i Pirovca.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji zabilježen je 171 novozaraženi od 444 testirana uzorka, a dva su muškarca umrla.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 86 je novih pozitivnih slučajeva na Covid-19. Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 2040 osoba, od kojih je 1565 izliječeno, a 24 osobe su preminule.

U Brodsko-posavskoj županiji je 53 novozaraženih koronavirusom, a dva su muškarca preminula, do je u Požeško-slavonskoj 20 novozaraženih.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurju su u nedjelju nova 94 zaražena koronavairusom, uz najviše testiranja u jednom danu, a jedna je osoba umrla.

S područja Krapinsko-zagorske županije 92 osobe pozitivne su na koronavirus. Najviše je novozaraženih s područja grada Krapine, 12. Sedam je novozarežnih u općini Đurmanec, a po šest u Oroslavju i Pregradi te općinama Desinić i Tuhelj. Po pet novi osoba pozitivnih na koronavirus imaju Zlatar i općina Lobor.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istri je danas više izliječenih nego zaraženih – 34 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a izliječena je 41 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 115 osoba, a testirane su 503 osobe.

U Ličko-senjskoj županiji 20 je novooboljelih od Covida-19, a preminula je 88-godišnja korisnica Doma za starije i nemoćne u Gospiću.

Hrvatska