KORONA U HRVATSKOJ: Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

Hrvatska zbraja novooboljele

ISTRA I PRIMORJE

Jednu novu koronavirusom zaraženu osobu bilježi Istarska županija, čiji je Nastavni zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na Covid-19 ispitao 234 brisa.

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji dvije su nove osobe zaražene koronavirusom.

SLAVONIJA

Vukovarsko-srijemska županija, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri u Vinkovcima te jedan u Novim Jankovcima.

Deset novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u Osječko-baranjskoj županiji, opet je uglavnom riječ o mlađim osobama, a najmlađa ima 14 godina. Šest novooboljelih je s područja Osijeka, a po dvije iz Našica i Đakova.

Deset novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi u zadnja 24 sata Brodsko-posavska županija, a uglavnom je riječ o mladima koji su se vratili s ljetovanja na jadranskoj obali gdje su boravili u noćnim klubovima.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Novih 47 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Gradu Zagrebu u zadnja 24 sata, a aktivno je oboljelih 314 osoba.

U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je trenutno aktivno 59 slučajeva oboljenja.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom.

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom bilježi  Sisačko-moslovačka županija. Riječ je o osobi s područja Hrvatske Dubice.

DALMACIJA 

U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije 31 je koronavirusom novozaražena osoba. Iz Splita ih je 23 te po jedna osoba iz Solina, Imotskog, Ciste Provo, Podbablja, Sinja, Makarske, Omiša i Dugog Rata.

SJEVERNA HRVATSKA 

Prva koronavirusom zaražena osoba umrla je u Varaždinskoj županiji, koja u zadnja 24 sata bilježi tri nova slučaja zaraze.

Od bolesti COVID-19 tri su novooboljele osobe u posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji, a sve su ljetovale u Vodicama.

Hrvatska