KORONA PO ŽUPANIJAMA: Zbrajaju se novi slučajevi zaraze

Doznajte kakve nas brojke očekuju danas

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke župnije 93 nove osobe pozitivne su na koronavirus, ozdravio je 141 bolesnik, a aktivno je 1075 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 26 osoba je iz Velike Gorice, 11 iz Samobora, 10 iz Zaprešića, sedam iz Vrbovca, po pet iz Svete Nedelje, Jastrebarskog, Ivanić-Grada, Dugog Sela i Brckovljana, po tri iz Brdovca i Jakovlja, po dvije iz Pušće i Dubravice te po jedna iz Svetog Ivana Zeline, Klinča Sela, Kravarskog i Gradeca.

U Zagrebu je 516 novozaraženih koronavirusom, 237 ih se oporavilo, pa je trenutno aktivan 2.201 slučaj zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom: 22 osobe su iz Kutine, 21 iz Siska, po sedam iz Popovače i Novske, šest iz Lekenika, pet iz Gline, tri iz Petrinje, po dvije iz Sunje i Hrvatske Kostajnice te po jedna iz Dvora, Jasenovca i Lipovljana.

Bjelovarsko-bilogorska županija ima 98 novozaraženih: 67 iz Bjelovara, 13 iz Garešnice, 10 iz Daruvara te po četvero iz Čazme i Grubišnog Polja. Na bolničkom liječenju je 17 pacijenata, na promatranju je njih šest, a u samoizolaciji je 475 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji su 74 novozaražene osobe: iz Karlovca 53, 11 iz Duge Rese, sedam iz Ozlja, dvije u Draganiću i jedna u Vojniću. Na bolničkom liječenju je 31 pacijent, a u samoizolaciji je 599 stanovnika.

SLAVONIJA

Jedna je osoba preminula, a 102 su novozaražene u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 44, je s osječkog područja, 11 s đakovačkog i osam s našičkog. Na bolničkom liječenju su 53 pacijenta, a u samoizolaciji je 713 stanovnika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 62 novozaražene osobe: 20 iz Vinkovaca, šest iz Nuštra, pet iz Ivankova, po tri iz Županje, Babine Grede i Prkovaca, po dvije iz Vukovara, Otoka, Berka i Drenovaca te po jedna iz Iloka, Bobote, Borova, Bršadina, Gaboša, Gradišta, Lovasa, Marinaca, Markušice, Novih Mikanovaca, Privlake, Tovarnika, Trpinje i Vrbanje. Na bolničkom liječenju je 30 pacijenata, a u samoizolaciji je 470 stanovnika.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 118 uzoraka i zabilježeno 38 novih slučaja zaraze koronavirusom. U Virovitici je 21 novozaraženi,  Pitomači i Gradini po šest, Suhopolju tri, a u Čađavici i Lukaču po jedan.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom u toj županiji, a u susjednoj Požeško-slavonskoj potvrđen je 41 novi slučaj zaraze.

DALMACIJA

Jedna je osoba preminula, a 54 su novozaražene u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: 19 iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, osam iz Ploča, pet iz Metkovića, po tri iz Lumbarde i Vele Luke, po dvije iz Blata i Konavala te po jedna iz Korčule, Opuzena i Orebića. Na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, u samoizolaciji je 501 stanovnik, a oporavila su se 43 bolesnika.

Dvije osobe su preminule, a 85 je novozaraženih u Zadarskoj županiji: 45 u Zadru, osmero u Poličniku, petero u Sukošanu, četvero u Benkovcu, po troje u Posedarju i Sv. Filipu i Jakovu, po dvoje u Ninu, Novigradu, Polači i Viru te po jedan u Biogradu, Jasenicama, Obrovcu, Pakoštanima, Preku, Privlaci, Ražancu, Tkonu i Zemuniku Donjem. Na bolničkom liječenju su 32 pacijenta, u samoizolaciji je 517 stanovnika, oporavilo se 26 osoba, a aktivna su 232 slučaja zaraze.

Dvije su osobe preminule, a 206 je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na bolničkom liječenju je 76 pacijenata, a u samoizolaciji su 742 stanovnika. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita (94), Kaštela (18), Solina (16) i Sinja (10).

ISTRA I PRIMORJE 

Na području istarske županije potvrđeno je dvadeset novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, ocijenivši da je situacija vezano za epidemiju stabilna.

Jedna je osoba preminula, a 141 je novozaražena u Primorsko-goranskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 50 pacijenata, ozdravila su 83 bolesnika, a aktivan je 791 slučaj zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji su 23 novozaražene osobe: 13 iz Gospića, pet iz Otočca, dvije iz Udbine te po jedna iz Senja, Brinja i Perušića. Na bolničkom liječenju je 10 pacijenata, u samoizolaciji su 294 stanovnika, a aktivna su 132 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Četiri su osobe preminule, a 85 je novozaraženih u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 74 pacijenta, oporavila su se 34 bolesnika, a aktivno je 370 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji je 37 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, oporavila su se 24 bolesnika, a aktivno je 195 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 60 je novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 21 pacijent, u samoizolaciji je 411 stanovnika, oporavilo se 11 osoba, a aktivna su 294 slučaja zaraze.

Hrvatska