KORONA PO ŽUPANIJAMA: Zbrajaju se novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 23 nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, pet osoba je iz Velike Gorice, tri iz Dugog Sela, po dvije iz Samobora, Jastrebarskog, Jakovlja i Stupnika, dok po jedan novi slučaj bilježe Sveta Nedelja, Zaprešića, Vrbovec, Pisarovina, Pokupsko, Rugvica i Dubrava.

U Zagrebu je zabilježen 421 novozaraženi, oporavilo se 395 osoba te je broj aktivnih bolesnika trenutno 2 765.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 99 novozaraženih. Među novozaraženima, 39 osoba je s područja Siska, 23 iz Kutine, 13 ih je iz Popovače, 12 iz Petrinje, šest iz Novske, tri iz Sunje te po jedna osoba iz Lekenika, Velike Ludine i Lipovljana.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj covida-19, a od posljedica zaraze jedna je osoba umrla. S područja grada Bjelovara 23 su novozaražene osobe, tri su s područja općine Rovišće, dva su potvrđena na području općine Veliki Grđevac, a po jedna u općinama Veliko Trojstvo, Velika Trnovitica i Nova Rača.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva covida-19, dok je od posljedica zaraze u Općoj bolnici Koprivnica umrla jedna osoba koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti. Na tom je području trenutno 211 aktivnih slučajeva.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 46 uzoraka i utvrđena su tri slučaja zaraze koronavirusom.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze. Deset novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po četiri na području Đakova i Našica, po tri su s područja Belišća i Donjeg Miholjca, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 23 nova slučaja zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi pozitivnoj na koronavirus, a iz Požeško-slavonske županije javljeno je o 31 novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 54 su novopozitivne osobe na koronavirus, a preminula je jedna osoba. Među novozaraženima, 16 osoba je iz Vinkovaca, osam iz Vukovara, pet iz Županje, četiri iz Cerne, po tri osobe iz Ivankova i Jarmine, po dvije iz Gradišta, Babine Grede, Bošnjaka i Srijemskih Laza te po jedna osoba iz Nuštra, Otoka, Prkovaca, Rajevog Sela, Strošinaca, Štitara i Vođinaca.

DALMACIJA 

Na području Zadarske županije od posljedica zaraze koronavirusom dvije su osobe umrle, a potvrđena su 52 nova slučaja covida-19. Među novozaraženima, 31 osoba je u Zadru, po troje u Posedarju i Ražancu, po dvoje u Benkovcu, Bibinjama, Gračacu, Ninu i Sukošanu te po jedna osoba u Galovcu, Obrovcu, Stankovcima, Sv. Filipu i Jakovu i Vrsima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom. Zaraženo je 14 osoba iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, pet iz Ploča, po jedna iz Slivnog i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U Šibensko-kninskoj županiji evidentirano je 45 novozaraženih koronavirusom, dok je na tom području aktivno 285 bolesnika.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je 113 novozaraženih, dok su u splitskoj bolnici umrle dvije osobe. Od novozaraženih iz Splita je 50 osoba, Sinja deset, Kaštela osam, Solina i Trilja po šest, Imotskog pet, Hvara četiri, Makarske tri, Baške Vode i Trogira po dvije te po jedna u Komiži, Omišu, Dugopolju, Hrvacama, Klisu, Lovreću, Milni, Podbablju, Primorskom Docu, Prološcu, Segetu, Sućurju, Sutivanu, Šolti, Zadvarju, Zagvozdu i Cisti Provo.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj su bolnici umrle dvije covid pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima. Oporavilo se sedam osoba te je trenutno 110 aktivnih slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 145 osoba, a umrlo je šest osoba. Ozdravilo je 236 osoba, a u županiji je sada aktivno 1834 slučajeva covida-19.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba s brojnim pridruženim bolestima. Oporavilo se 70 osoba, pa je broj pozitivnih osoba 539.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je pet osoba. Aktivno je 745 slučajeva.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 42 nove osobe pozitivne na koronavirus, a jedna je osoba umrla. Oporavile su se 54 osobe, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba je 378.