KORONA PO ŽUPANIJAMA: Zbrajaju se novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 113 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po 21 osoba je iz Velike Gorice i Ivanić-Grada, 19 iz Samobora, 18 iz Zaprešića, 15 iz Dugog Sela, osam iz Svetog Ivana Zeline, šest iz Svete Nedelje, po četiri iz Jastrebarskog i Vrbovca, po tri iz Klinča Sela i Brckovljana, po dvije iz Stupnika i Kravarskog, dok po jedan novi slučaj ima Pušća, Dubravica, Kloštar Ivanić, Križ, Rugvica, Dubrava i Preseka.

Na području Grada Zagreba potvrđeno je 375 novozaraženih koronavirusom, oporavilo se 279 osoba te je sada 1979 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije potvrđeno je 29 novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima, 13 osoba je iz Siska, pet iz Popovače, po tri iz Kutine, Petrinje i Lekenika te po jedna osoba iz Gline i Novske.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. S područja grada Bjelovara su 22 novozaražene osobe, četvoro ih je s područja grada Garešnice, po dvije novozaražene osobe s područja su gradova Daruvar i Grubišno Polje te općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Đulovac, Veliko Trojstvo, Sirač i Končanica.

Na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavila se 31 osoba te je trenutno na tom području 198 aktivnih slučajeva zaraze.

SLAVONIJA

Troje je umrlih, a 90 novozaraženih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije. Najviše novopozitivnih osoba, njih 32, ima prebivalište na području Osijeka, deset je s područja općine Čepin, osam iz Našica, pet iz Valpova, po četiri iz Donjeg Miholjca i Punitovaca, po tri su slučaja na području Belog Manastira, Darde i Đakova, po dva s područja Belišća, Bizovca, Đurđenovca, Semeljaca i Strizivojne te po jedna s područja Antunovca, Donje Motičine, Kneževih Vinograda, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Popovca i Satnice Đakovačke.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 51 nova osoba pozitivna je na koronavirus. Među novozaraženima, 25 osoba je iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, tri iz Vođinaca, po dvije osobe iz Bošnjaka i Nijemaca te po jedna iz Županje, Cerne, Borova, Ivankova, Nuštra, Otoka, Retkovaca, Starih Jankovaca, Tordinaca i Tovarnika.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi pozitivnoj na koronavirus, a iz Požeško-slavonske županije su izvijestili o 21 novozaraženoj osobi.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 14 osoba u Virovitičko-podravskoj županiji. U Virovitici je 11 novozaraženih osoba, a tri u Slatini.

DALMACIJA

Novih 28 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zaraženo je po devet osoba iz Dubrovnika i Metkovića, četiri iz Vele Luke, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Konavala, Opuzena i Ploča.

U Zadarskoj je županiji 27 osoba pozitivno na koronavirus. Među novozaraženima, 11 osoba je u Zadru, četvero u Benkovcu, po dvije osobe pozitivne su u Ninu, Posedarju, Sukošanu i Škabrnji te po jedna u Biogradu, Pakoštanima, Privlaci i Sv. Filipu i Jakovu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod 90 osoba, a jedna je umrla. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita 34 i Kaštela deset.

ISTRA I PRIMORJE

Istarska županija bilježi novih osam osoba zaraženih koronavirusom, oporavile su se četiri osobe, a u pulskoj bolnici umrle su dvije covid pozitivne osobe.

U Ličko-senjskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod 13 osoba, a covidu je u gospićkoj bolnici podlegla jedna osoba. Sedam novozaraženih je iz Donjeg Lapca, po dvoje su iz Otočca i Novalje, a po jedna osoba je iz Gospića i Vrhovina.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 138 novozaraženih, a pet osoba je umrlo u KBC Rijeka. U međuvremenu je 119 osoba ozdravilo, pa je na području županije 1 335 covid pozitivnih osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom umrle su dvije osobe, a potvrđeno je i 125 novih slučajeva. Aktivnih slučajeva je 729.

Međimurska županija broji 101 novu osobu zaraženu koronavirusom, a oporavilo se 66 osoba, pa su u županiji trenutno aktivna 472 slučaja zaraze.

Koronavirusom su zaražene nove 43 osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji, oporavilo se 15 osoba, pa je u županiji trenutno aktivan 331 slučaj zaraze.

Hrvatska