KORONA PO ŽUPANIJAMA: U vikend ulazimo s ovim brojkama

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 208 novih osoba pozitivno je na koronavirus, ozdravilo je 13 bolesnika, a trenutno su aktivna 1393 slučaja zaraze. Među novozaraženima, 56 osoba je iz Velike Gorice, 25 iz Zaprešića, 16 iz Svete Nedelje, 15 iz Brdovca, 14 iz Ivanić-Grada, 13 iz Samobora, 10 iz Dugog Sela, osam iz Dubrave, po šest iz Vrbovca i Bistre, po pet iz Kloštar Ivanića i Brckovljana, četiri iz Jastrebarskog, po tri iz Luke, Pušće i Pisarovine, po dvije iz Jakovlja, Klinča Sela, Križa, Rugvice i Gradeca te po jedna iz Svetog Ivana Zeline, Marija Gorice, Stupnika, Kravarskog, Preseke i Farkaševca.

U Zagrebu su utvrđene 353 novozaražene osobe, 343 su ozdravile, a trenutno su u gradu aktivna 2352 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, 12 iz Siska, osam iz Petrinje, po dva iz Novske, Gline, Gvozda, Topuskog i Lekenika, a po jedan iz Kutine, Popovače, Lipovljana i Dvora.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 51 novozaražena osoba: 27 iz Bjelovara, 10 iz Garešnice, četiri iz Hercegovca, dvije iz Čazme, a po jedna iz Končanice, Štefanja, Šandrovca, Velike Pisanice, Velike Trnovitice, Velikog Trojstva, Ivanske i Rovišća. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, na promatranju je njih pet, a u samoizolaciji su 582 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji je 86 novozaraženih: 59 iz Karlovca, 12 iz Duge Rese, dok pojedini slučaj imaju još Ogulin, Ozalj, Slunj, Barilović, Cetingrad, Generalski Stol, Netretić i Žakanje. Na bolničkom liječenju su 34 pacijenta, a u samoizolaciji su 502 stanovnika.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 55 novozaraženih: 10 iz Vinkovaca, šest iz Vukovara, pet iz Ivankova, po četvero iz Bošnjaka, Gunje i Tovarnika, troje iz Babine Grede, po dvoje iz Županje, Lovasa, Nuštra i Srijemskih Laza te po jedan iz Antina, Bršadina, Đurića, Iloka, Ilače, Markušice, Mohova, Novih Mikanovaca, Starih Mikanovaca, Negoslavaca i Prkovaca. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, a u samoizolaciji su 502 stanovnika.

Novi 101 slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih osoba, njih 39, je s osječkog područja, 14 s područja Đakova te po osam područja grada Našica i općine Erdut, priopćio je Stožer.

Četiri su osobe preminule, a 46 je novozaraženih u Virovitičko-podravskoj županiji: u Virovitici 13, Suhopolju devet, Lukaču sedam, Pitomači pet, Slatini četvero, Gradini troje, Špišić Bukovici i Voćinu po dvoje, a u Sopju jedan. Na bolničkom liječenju je 21 pacijent.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 56  novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Požeško-slavonskoj 50.

DALMACIJA 

​Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 956 obrađenih testova danas je 179 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju. Iz Splita su 72 osobe, ​​​Kaštela 15,​ ​​Trogira 12,​ ​Solina 11, ​Sinja devet, Omiša osam,​ Supetra šest, Prološca pet i Makarske četiri. Po troje zaraženih ima Podgora, Klis, Seget i Jelsa, po dvoje Imotski, Dugi Rat, Muć, Otok, Podstrana, Postira i Cista Provo, dok jednog novooboljelog ima ​Vrgor​a​c, Vrlik​a, Bašk​a​ Vod​a, Podbablj​e, Primorsk​i Dolac, Pučišća, Sutivan, Šestanov​a​c, Šolt​a, Tučepi​ i Zmijav​ci.​

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji su 33 novozaražene osobe: 14 iz Dubrovnika, osam iz Ploča, po četiri iz Konavala i Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića i jedna iz Lumbarde. Na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, u samoizolaciji su 643 stanovnika, a oporavilo se 30 osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji su 32 novozaražene osobe: 10 iz Šibenika, osam iz Knina, četiri iz Vodica, po tri iz Drniša i Primoštena te po jedna iz Rogoznice, Skradina, Biskupije i Kijeva. Na bolničkom liječenju je 18 pacijenata, u samoizolaciji je 230 stanovnika, a trenutno su aktivna 143 slučaja zaraze.

U Zadarskoj je županiji 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru od posljedica covida-19 umro je 82-godišnji muškarac. Novooboljelih je 20 u Zadru, šestero u Benkovcu, četvero u Ninu, dvoje u Biogradu te po jedna osoba u Jasenicama, Pakoštanima, Poličniku, Ražancu, Sukošanu i Viru.

ISTRA I PRIMORJE

Jedna je osoba preminula, a 15 je novozaraženih u Istarskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenta, u samoizolaciji je 815 stanovnika, a oporavila se 21 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

Dvije su osobe preminula, a 50 je novozaraženih u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 62 pacijenta, a oporavilo se 27 osoba.

U Međimurskoj županiji je 30 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 26 pacijenata, oporavilo se 27 osoba, a trenutno je aktivno 226 slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji su 32 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, u samoizolaciji je 441 stanovnik, oporavilo se 30 bolesnika, a trenutno je aktivno 320 slučajeva zaraze.

Hrvatska