KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama završavamo radni tjedan

Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze koronavirusom

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 127 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, 30 osoba je iz Velike Gorice, 22 iz Samobora, 21 iz Zaprešića, po devet iz Jastrebarskog i Dugog Sela, pet iz Ivanić-Grada, po četiri iz Svete Nedelje, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Brdovca, tri iz Rakovce, po dvije iz Bistre, Jakovlja, Klinča Sela i Stupnika, dok jedan novi slučaj broji Luka, Kloštar Ivanić, Rugvica i Dubrava.

U Zagrebu je potvrđen 291 novozaraženi, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 1 368.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri novozaražene osobe su iz Siska, tri iz Lekenika te po jedna iz Hrvatske Kostajnice, Novske i Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 21 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, po dvije su s područja grada Garešnice i općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze zabilježen je na područjima općina Šandrovac, Končanica, Dežanovac i Veliko Trojstvo.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su tri novozaražene osobe, ozdravilo ih je 12 te je na tom području trenutno 47 aktivnih slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji umrle su dvije osobe pozitivne na koronavirus, a novozaraženih je 119. Među novozaraženim osobama 74 su u Karlovcu, deset u Dugoj Resi, osam u Ogulinu, po pet u Slunju i Generalskom Stolu, četiri u Netretiću, tri u Ozlju te po jedna ili dvije u Draganiću, Josipdolu, Krnjaku, Tounju, Bariloviću, Cetingradu, Rakovici i Vojniću.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umro je jedan zaraženi pacijent. Jedan novozaraženi je iz Virovitice, a četvorica su strani državljani na privremenim radu u Virovitičko-podravskoj županiji.

U Osječko-baranjskoj županiji 78 je novozaraženih koronavirusom. Najviše novopozitivnih osoba, njih 20, ima prebivalište na području grada Osijeka, šest osoba je s područja općine Kneževi Vinogradi, po četiri su s područja Bilja, Donjeg Miholjca i Darde, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 39 novozaraženih koronavirusom, a susjedni požeško-slavonski stožer o šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u toj županiji.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije novih 110 osoba je zaraženo koronavirusom, a trenutno je na tom području 456 aktivnih slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je 37 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića, šest iz Blata, po pet iz Ploča i Župe dubrovačke, po četiri iz Dubrovačkog primorja i Konavala, tri iz Kule Norinske te po jedna iz Korčule, Opuzena, Orebića, Vele Luke i Zažablja.

Na području Zadarske županije 108 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru umrla je jedna osoba. Među novozaraženima, 65 ih je u Zadru, po četvero u Biogradu i Zemuniku Donjem, po troje u Jasenicama, Ninu, Kalima, Poličniku, Sv. Filipu i Jakovu i Vrsima, po dvije zaražene osobe potvrđene su u Obrovcu,  Posedarju, Sukošanu i Viru te po jedna u Galovcu, Lišanima Ostrovičkim, Pakoštanima, Pašmanu, Polači, Ptreku i Starigradu.

ISTRA I PRIMORJE

Novih 11 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, dok je u bolnici umrla jedna zaražena osoba. Oporavilo se 18 osoba, pa je trenutno aktivna 91 covid pozitivna osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 371 osobe, a umrle su dvije osobe. Ozdravilo je 118 osoba, pa su sada u toj županiji aktivna 2463 slučaja covida-19.

U Ličko-senjskoj županiji utvrđen je 31 novozaraženi koronavirusom. Među novozaraženima, 17 je iz Gospića, pet iz Otočca, tri iz Perušića, po dva slučaja imaju i Korenica i Senj, a po jedan Novalja i Vrhovine.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji 66 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Aktivnih slučajeva je 481.

Hrvatska