KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama završavamo radni tjedan

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 253 nove osobe su pozitivne na koronavirus. Među novozaraženima, 70 osoba je iz Velike Gorice, 34 iz Samobora, 29 iz Zaprešića, 20 iz Dugog Sela, 18 iz Brdovca, 17 iz Jastrebarskog, 11 iz Vrbovca, osam iz Klinča Sela, po šest iz Svete Nedelje i Rugvice, pet iz Svetog Ivana Zeline, po četiri iz Ivanić-Grada i Pušće, po tri iz Bistre, Križa, Dubrave, Rakovca i Bedenice, dok po jedan novi slučaj broje Jakovlje, Stupnik, Pisarovina, Orle, Kravarsko i Kloštar Ivanić.

U Zagrebu je potvrđeno 485 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 284 osoba te je trenutno u gradu 2.331 aktivan slučaj.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je deset novozaraženih koronavirusom. Četiri novozaražene osobe su iz Siska, po dvije su iz Novske i Lekenika te po jedna osoba iz Petrinje i Velike Ludine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od novozaraženih osoba 37 je s područja je Bjelovara, šest s područja Daruvara, po četiri iz Grubišnog Polja i općine Šandrovac, po tri iz Čazme i općine Veliko Trojstvo, po dvije iz Garešnice i općine Rovišće, a po jedna s područja općina Sirač, Kapela, Severin, Štefanje, Đulovac, Dežanovac, Končanica, Zrinski Topolovac i Velika Pisanica.

Novih 12 osoba zaraženo je koronavirusom, a sedam ih je ozdravilo u Koprivničko-križevačkoj županiji. U županiji je trenutno 131 aktivni slučaj zaraze.

U Karlovačkoj županiji je 154 novih slučajeva covida-19, a umrle su dvije osobe. Također, od devet poslanih uzoraka na sekvencioniranje, kod sedam je potvrđen britanski soj virusa.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Dvoje zaraženih je iz Virovitice, a po jedan iz Suhopolja i Špišić Bukovice.

U Osječko-baranjskoj županiji zabilježena je 91 novopozitivna osoba na koronavirus, a šest je osoba umrlo. Među 91 novozaraženih, najviše iz je s područja Osijeka – 29, osam s područja Našica, pet iz općine Bilje, po četiri iz Čepina, Donjeg Miholjca, Đakova, Đurđenovca i Kneževih Vinograda, po tri novopozitivne osobe su iz Antunovca, Belišća, Koške i Petrijevaca, po dvije iz Belog Manastira, Bizovca, Darde, Erduta i Podgorača te po jedna s područja Čeminca, Petlovca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Trnave, Valpova i Viljeva.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 64 su nove osobe pozitivne na covid-19. Među novozaraženima, 24 osobe su iz Vinkovaca, 13 iz Vukovara, šest iz Cerića, pet iz Ivankova, tri iz Jarmine, po dvije iz Borova, Ilače i Otoka te po jedna osoba iz Bobote, Gaboša, Komletinaca, Posavskih Podgajaca, Privlake, Trpinje i Vođinaca.

Novih 37 osoba zaraženo je koronavirusom, a dvije su umrle u Brodsko-posavskoj županiji, dok je u Požeško-slavonskoj županiji zaraza potvrđena kod 13 novih osoba.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije 163 osobe su zaražene koronavirsuom, a preminula je jedna osoba. Trenutno je 691 aktivan slučaj oboljenja.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 340 novih osoba je pozitivno na covid infekciju. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita 143, Kaštela 25, Makarske 24, Sinja 18,  Vrgorca 16, Solina 14 i Omiša 11.

U Zadarskoj županiji je 191 novi slučaj zaraze koronavirusom. Najviše, 110, ih je u Zadru, potom devetero u Benkovcu te po sedmero u Bibinjama i Poličniku.

ISTRA I PRIMORJE

Novih 11 koronavirusom zaraženih osoba broji Istarska županija, a u pulskoj bolnici umrla je jedna osoba koja je uz virus imala pridružene kronične bolesti. Oporavilo se 14 osoba te su trenutno u Istri 122 aktivna slučaja zaraze.

Novih 378 osoba zaraženo je koronavirusom, a pet ih je umrlo na području Primorsko-goranske županije. Ozdravila je 191 osoba, pa je trenutno u županiji 3276 aktivnih slučajeva zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji koronavirus je potvrđen kod 32 osobe. Iz Gospića je 14 novozaraženih, iz Otočca sedam, Senja šest, iz Korenice četiri te jedna osoba iz Karlobaga.

SJEVERNA HRVATSKA

Za novih 48 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Međimurskoj županiji, oporavile su se 42 osobe, pa je u županiji trenutno 299 slučajeva zaraze.

Novih 97 osoba zaraženo je koronavirusom u Varaždinskoj županiji, a aktivna su 502 slučaja zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 33 nove osobe pozitivne na koronavirus, a sedmodnevna incidencija raste, poručili su iz županijskog Stožera civilne zaštite, a ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina upozorio je da im dolaze pacijenti mlađe životne dobi.

Hrvatska
Izbor urednika