KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije osam novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, tri osobe su iz Zaprešića, po dvije iz Velike Gorice i Svetog Ivana Zeline te jedna iz Samobora.

U Zagrebu je deset novozaraženih, oporavile su se još 22 osobe, a trenutno je aktivno 108 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U Karlovačkoj županiji nije otkriven nijedan slučaj covida-19, a trenutno su na tom području još aktivna 33 bolesnika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su u samoizolaciji 84 osobe.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novozaražena osoba potvrđena u Vukovaru. Preminulih nema.

U Osječko-baranjskoj županiji osam je novozaraženih, na bolničkom je liječenju deset osoba, a njih 310 je u samoizolaciji.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se dvije osobe. Zaraženo je sedam osoba iz Metkovića te po jedna iz Ploča i Slivnog.

U Zadarskoj je županiji 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavilo se 14 osoba. Među novozaraženima, 18 osoba je u Zadru, četvero u Polači, po dvoje u Galovcu i Posedarju te po jedna osoba u Biogradu, Novigradu, Pagu, Poličniku i Salima.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji pet je novozaraženih, troje iz Splita te po jedna osoba iz Klisa i Podstrane. Na bolničkom liječenju je 21 pacijent, a u samoizolaciji 690 osoba.

ISTRA I PRIMORJE

Jedna novozaražena osoba zabilježena je u Istarskoj županiji, na bolničkom liječenju je šest pacijenata, dok je u samoizolaciji 230 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je četvero novozaraženih, ozdravilo je 20 osoba, a aktivno je 113 slučajeva zaraze.

Na području Ličko-senjske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja Novalje. Aktivno je još devet slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 11 osoba te je aktivnih slučajeva trenutno 54.

U Međimurju je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se devet osoba, pa je broj pozitivnih trenutno 56.

Na području Krapinsko-zagorske županije nisu evidentirane nove osobe pozitivne na koronavirus, a nema ni umrlih. Oporavile su se četiri osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 20.

Hrvatska