KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 189 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, 32 osobe su iz Velike Gorice, 31 iz Samobora, 21 iz Zaprešića, 20 iz Dugog Sela, 19 iz Svetog Ivana Zeline, 11 iz Vrbovca, sedam iz Jastrebarskog, po pet iz Ivanić-Grada, Pušće i Pisarovine, po četiri iz Brdovca, Bistre, Klinča Sela i Brckovljana, tri iz Kravarskog, po dvije iz Svete Nedelje, Jakovlja, Križa, Rugvice i Dubrave, dok po jedan novi slučaj bilježe Marija Gorica, Stupnik, Krašić i Rakovec.

Na području Zagreba potvrđena su 232 novozaražena koronavirusom, oporavilo se 347 osoba te je sada 2 060 aktivnih slučajeva u gradu.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 27 novozaraženih. Devet novozaraženih je iz Siska, pet ih je iz Kutine, četiri su iz Popovače, po tri osobe su iz Petrinje i Novske te po jedna iz Lekenika, Gline i Sunje.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze jedna je osoba umrla. Jedanaest novozaraženih s područja je grada Bjelovara, po dvije osobe s područja su općina Veliko Trojstvo, Šandrovac, Štefanje i Rovišće, a po jedan novi slučaj zabilježen je na područjima grada Garešnice te općina Veliki Grđevac i Berek.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su 44 novozaražene osobe, ozdravilo je 20 pacijenata te su na tom području trenutno 222 aktivna slučaja covida-19.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije potvrđeno je pet novih slučajeva covida-19, a od posljedica zaraze umrla je jedna osoba. U Virovitici je troje novozaraženih, u Slatini jedan, a za jednu osobu nije utvrđeno odakle dolazi.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 108 novih slučajeva zaraze. Najviše novooboljelih, njih  51, ima prebivalište na području Osijeka, sedam je iz Đakova, po pet iz Belog Manstira, Čepina i Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 36 novih osoba je pozitivno na koronavirus, a umrla je jedna. Među novozaraženima, 12 osoba je iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, četiri iz Županje, po dvije osobe iz Jarmine i Nuštra te po jedna osoba iz Ivankova, Rokovaca, Čakovaca, Otoka, Slakovaca, Sotina i Tordinaca.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 54 nova slučaja zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je 20 novozaraženih.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije 25 je novozaraženih, a preminule su tri osobe. Trenutno je 166 aktivnih slučajeva.

U Zadarskoj su županiji od posljedica covida tri osobe umrle, a potvrđena su 34 nova slučaja zaraze. Na području Zadra potvrđena su 22 novozaražena, u Benkovcu i Ražancu po troje, u Poličniku dvoje te po jedna osoba u Bibinjama, Kukljici i Stankovcima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je pet osoba iz Župe dubrovačke, po tri iz Opuzena i Ploča, dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Orebića, Slivnog i Stona.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđena su 52 novozaražena, a umrle su dvije osobe. Među novozaraženim osobama, najviše ih je iz Splita – 22.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđeno je šest novozaraženih, oporavilo se 11 osoba, dok je u pulskoj bolnici umrla jedna zaražena osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih 98 osoba, a četiri su umrle u Primorsko-goranskoj županiji. Ozdravilo je 100 osoba, pa je na tom području aktivno 1 328 bolesnika.

Ličko-senjska županije ima 12 novozaraženih te je s njima 75 aktivnih slučajeva. Četiri novozaražene osobe su iz Gospića, tri iz Lovinca, po dvije su iz Otočca i Novalje te jedna iz Senja.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđena su 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba pozitivna na taj virus. Oporavilo se šest osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 355.

Nove 54 osobe zaražene su koronavirusom, a dvije su umrle u Međimurskoj županiji. Broj aktivnih slučajeva je 475.

Hrvatska