KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 36 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, šest osoba je iz Velike Gorice, pet iz Dugog Sela, četiri iz Jastrebarskog, po tri iz Ivanić-Grada i Vrbovca, po dvije iz Svete Nedelje, Zaprešića, Stupnika, Krašića i Pokupskog, dok po jedan novi slučaj bilježe Samobor, Kloštar Ivanić, Brckovljani, Rugvica i Dubrava.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 370 osoba u Zagrebu, oporavilo se 259 pacijenata te su u gradu trenutno 2 243 aktivna slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 16 novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima, sedam osoba je iz Siska, tri iz Lekenika, po dvije iz Petrinje i Novske te po jedna iz Popovače i Lipovljana.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, po dvije novooboljele osobe s područja su grada Garešnice i općine Severin, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Nova Rača, Veliko Trojstvo i Dežanovac.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je osam novozaraženih koronavirusom te su na tom području trenutno aktivna 104 slučaja zaraze.

U Karlovačkoj je županiji zaraza koronavirusom potvrđena kod 130 osoba, a umrlo je pet osoba. Među novozaraženima, iz Karlovca je 58 osoba, iz Duge Rese 19, Slunja 16, Ozlja 13, Ogulina devet, Bariloviuća pet, a zaraza je potvrđena i kod osoba u Netretiću, Draganiću, Vojnić Rakovici i Generalskom Stolu.

SLAVONIJA

Nove 54 osobe zaražene su koronavirusom, a četiri su umrle u Osječko-baranjskoj županiji. Na području Osijeka zabilježeno je 15 novozaraženih, šest na području općine Kneževi Vinogradi, po četiri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po tri na području Erduta i Đurđenovca po dvije na području Darde i Đakova, dok je po jedna nova pozitivna osoba s područja Antunovca, Belišća, Bilja, Bizovca, Čeminca, Donjeg Miholjca, Draža, Drenja, Popovca, Semeljaca i Trnave.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 17 je novih osoba zaraženo koronavirusom. Među novozaraženima, sedam osoba je iz Vukovara, šest iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Bošnjaka, Jarmine, Nuštra i Podgrađa.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 45 uzoraka i samo kod jedne osobe utvrđena je zaraza koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je 17 novozaraženih.

DALMACIJA

Novih 116 osoba zaraženo je koronavirusom, dvije su osobe umrle u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zaraženo je 39 osoba iz Dubrovnika, 29 iz Metkovića, devet iz Kule Norinske, osam iz Blata, sedam iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, po tri iz Konavala, Vele Luke i Zažablja, po dvije iz Opuzena i Orebića, po jedna iz Janjine, Pojezerja, Slivnog i Stona te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Zadarske županije 149 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 92 ih je u Zadru, sedmero u Sukošanu, šestero u Zemuniku Donjem, po petero zaraženih potvrđeno je u Benkovcu, Bibinjama i Sv. Filipu i Jakovu, četvero u Kalima, po tri osobe u Obrovcu, Ninu, Novigradu, Starigradu i Škabrnji, po dvoje u Poličniku i Privlaci te po jedna osoba u Biogradu, Jasenicama, Kukljici, Posedarju, Ražancu i Stankovcima.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraza koronavirusom je potvrđena kod 314 novih osoba, a preminula su tri bolesnika. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita 129,  Solina 26, Kaštela 23, Vrgorca 18, Supetra 13 i Sinja 11.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđeno 21 novozaraženi, a u pulskoj bolnici umrla je jedna osoba. Oporavilo se 12 osoba te je trenutno na tom području 127 aktivnih bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđen je 241 novozaraženi, a tri su osobe umrle. Ozdravilo je 310 osoba, a u županiji je sada aktivno 2 746 slučajeva covida-19.

Dvije osobe su umrle, a 17 novih zaraženo je koronavirusom u Ličko-senjskoj županiji. Među novozaraženima, deset je iz Gospića, pet iz Otočca, a dvije osobe su iz Perušića.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija broji 25 novozaraženih koronavirusom, a umrla je jedna osoba s dodatnim pridruženim bolestima. Oporavilo se 40 osoba pa je broj pozitivnih osoba u toj županiji danas 279.

Krapinsko-zagorska županija bilježi 31 novu osobu zaraženu koronavirusom i jedan smrtni slučaj. Najviše novih zaraženih osoba, sedam, evidentirano je u Zaboku te šest u Krapini.

U Varaždinskoj županiji umrle su tri osobe pozitivne na covid-19, a potvrđena su 73 nova slučaja zaraze. Trenutno su aktivna 482 slučaja zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika