KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 123 nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, 41 osoba je iz Velike Gorice, 11 iz Samobora, po deset iz Dugog Sela i Rugvice, devet iz Jastrebarskog, po pet iz Svete Nedelje, Zaprešića i Bistre, po četiri iz Ivanić-Grada i Brdovca, po dvije iz Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Luke, Dubravice, Brckovljana i Farkaševca, dok po jedan novi slučaj broje Pušća, Stupnik, Pisarovina, Žumberak, Kloštar Ivanić, Križ i Dubrava.

U Zagrebu je tijekom proteklog dana zabilježeno 317 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 150 osoba. U Zagrebu je 1650 aktivnih slučajeva zaraze, a mjera samoizolacije izrečena je za 887 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 19 novozaraženih koronavirusom. Riječ je o pet osobe s područja Siska, po četiri s područja Kutine i Gline te po jednoj s područja Petrinje, Dvora, Donjih Kukruzara, Novske, Popovače i Lipovljana.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze. Na tom je području trenutno 47 aktivnih slučajeva zaraze među kojima je i 14 osoba koje se nalaze na bolničkom liječenju.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 18 novozaraženih s područja su grada Bjelovara, po dvoje su s područja grada Čazme i općine Rovišće, a po jedna osoba je s područja općine Šandrovac, Severin, Štefanje i Veliko Trojstvo.

U bolnici u Karlovcu umrle su tri osobe od covida-19, te je u Karlovačkoj županiji otkriveno 175 novozaraženih ljudi. Uz čak 101 novooboljelu osobu samo u Karlovcu zaraza je u Ogulinu otkrivena kod 27 ljudi, u Dugoj Resi kod 16, u Generalskom Stolu sedam, Ozlju pet, Slunju četiri, a po jednu ili dvije novozaražene osobe imaju još Bosiljevo, Josipdol, Krnjak, Plaški, Saborsko, Tounj, Vojnić, Netretić, Žakanje, Barilović i Bosiljevo.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 55 je novih osoba zaraženo koronavirusom, a dvije su umrle. Među novozaraženima, 14 novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, sedam ih je s područja Valpova, po pet iz Bilja i Đakova, po tri iz Čepina, Erduta i Našica, po dvije iz Donjeg Miholjca i Kneževih Vinograda te po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Čeminca, Ernestinova, Feričanaca, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Semeljaca, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 73 uzorka i utvrđeno dva slučaja zaraze koronavirusom. Zaražene su dvije žene iz Slatine.

Na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 12 ih je u susjednoj Požeško-slavonskoj.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 53 su nove pozitivne osobe na covid-19. Među novooboljelima 12 je osoba iz Vukovara, devet iz Vinkovaca, šest iz Borova, četiri iz Svinjarevaca, po tri iz Ilače i Ivankova, po dvije iz Jarmine , Nuštra, Rokovaca i Tovarnika, te po jedna osoba iz Županje, Cerića, Cerne, Karadžićeva, Lovasa, Marinaca, Privlake i Ostrova.

DALMACIJA 

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1005 obrađenih testova danas su 294 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na covid infekciju. Iz Splita je 117 osoba.

Na području Šibensko-kninske županije 140 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno je 567 aktivnih slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su umrle tri osobe. Zaraženo je 30 osoba iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, deset iz Ploča, po osam iz Kule Norinske i Župe dubrovačke, pet iz Korčule, po četiri iz Konavala, Opuzena i Pojezerja, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Orebića, po jedna iz Stona, Vele Luke i Zažablja te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

ISTRA I PRIMORJE

Dvadeset novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri. Oporavilo se osam osoba te je trenutno u Istri 103 aktivnih slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 299 osoba, a umrlo je troje ljudi. Ozdravile su 233 osobe, pa je sada u toj županiji aktivno 2528 slučajeva covida-19.

U Ličko-senjskoj županiji 21 je novooboljela osoba od covida-19, što je potvrđeno jučerašnjim testiranjem 116 ljudi. Od novooboljelih osam je osoba iz Gospića, pet iz Otočca, tri iz Vrhovina, dvije iz Karlobaga i po jedna osoba iz Korenice, Brinja i Lovinca.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji 32 su nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavilo se 17 osoba pa je broj pozitivnih trenutno 211.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 15 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavile su se 32 osobe te je trenutno 191 aktivan slučaj zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji se nalazi 770 osoba.

U Varaždinskoj županiji 56 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Hrvatska