KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije jedna nova osoba pozitivna je na koronavirus. Novi slučaj zaraze otkriven je na području Jastrebarskog, a trenutno je aktivno 40 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Svi novozaraženi su iz Lipovljana.

Dva su nova slučaja zaraze u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, po jedan s područja Garešnice i Velikog Grđevca. Na bolničkom liječenju je jedna osoba, na opservaciji je pet pacijenata, a u samoizolaciji 57 stanovnika.

SLAVONIJA

Mještanin Rajevog Sela jedina je novozaražena osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na bolničkom liječenju je šest osoba, a u samoizolaciji 196 stanovnika.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, dok je na bolničkom liječenju jedan pacijent.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o tri nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji 96 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, aktivno je pet bolesnika, a u samoizolaciji je 91 osoba.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 17 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđena je 41 novozaražena osoba. Iz Splita je 15 novih slučajeva, Kaštela sedam, Okruga četiri, Trogira i Marine po tri, Solina dvije te po jedna novozaražena osoba  iz Omiša, Starog Grada, Dicma, Dugog Rata, Klisa, Otoka i Segeta. Na bolničkom liječenju je 16 osoba, a u samoizolaciji su 1 124 stanovnika.

U Zadarskoj županiji potvrđeno je 46 novozaraženih, a oporavio se 21 pacijent. Među novozaraženima, 18 osoba je u Zadru, 11 u Biogradu, po troje u Bibinjama, Pašmanu i Sukošanu, po dvoje u Benkovcu i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Kalima, Ninu, Polači i Viru.

ISTRA I PRIMORJE

Dvije novozaražene osobe potvrđene su u Istri, na bolničkom liječenju je šest osoba, a u samoizolaciji su 243 stanovnika.

Na području Primorsko-goranske županije šest je novozaraženih, oporavilo se 13 osoba te je broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno 75. Zaraženo je sedam osoba iz Metkovića, šest iz Dubrovnika, četiri iz Ploča, tri iz Opuzena, po dvije iz Kule Norinske i Slivnog, po jedna iz Korčule, Lumbarde, Stona i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

SJEVERNA HRVATSKA

Dva su nova slučaja zaraze u Međimurskoj županiji, oporavila je jedna osoba, a trenutno je aktivno 11 bolesnika.

U Varaždinskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavile su se dvije osobe.

U Krapinsko-zagorskoj županiji nisu evidentirane nove osobe pozitivne na koronavirus, nije bilo ni novih oporavljenih osoba, a trenutno je aktivno šest slučajeva zaraze.

Hrvatska