KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije dvije nove osobe zaražene su koronavirusom, po jedan novi slučaj potvrđen je na području Zaprešića i Križa. Oporavile su se tri osobe te je broj aktivnih bolesnika trenutno 13.

Zagreb broji nove 33 koronavirusom zaražene osobe, oporavilo se 11 bolesnika, a trenutno je aktivan 131 slučaj zaraze.

U Sisačko-moslavačkoj županiji tri nove osobe zaražene su koronavirusom. Po jedan novi slučaj zaraze otkriven je na području Siska, Petrinje i Novske.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, po jedna osoba je iz Bjelovara i Velikog Grđevca. Na opservaciji je pet pacijenata, a u samoizolaciji 62 stanovnika.

Jedna koronavirusom zaražena osoba iz Duge Rese jedini je novi slučaj zaraze u Karlovačkoj županiji. Na bolničkom liječenju su dva pacijenta, a u samoizolaciji je 115 osoba.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, dok su na bolničkom liječenju dvije osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvoje je novozaraženih, po jedno iz Otoka i Vinkovaca. Na bolničkom liječenju je šest pacijenata, a u samoizolaciji 189 stanovnika.

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Osječko-baranjskoj županiji, a bolničkom liječenju je jedna osoba, a u samoizolaciji 461 stanovnik.

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Požeško-slavonskoj županiji, na liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji 59 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze, na bolničkom liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji su 124 stanovnika.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se četiri osobe. Među novozaraženima, devet osoba je iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Župe dubrovačke i Lumbarde, kao i jedna koja nema prebivalište u županiji.

Nove 33 osobe zaražene su koronavirusom u Zadarskoj županiji u kojoj se oporavilo 29 bolesnika te su trenutno aktivna 143 slučaja zaraze. Među novozaraženima, 19 osoba je u Zadru, petero u Bibinjama, troje u Poličniku, dvoje u Galovcu te po jedna u Benkovcu, Biogradu, Kalima i Novigradu.

Nove 54 koronavirusom zaražene osobe zabilježene su u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na bolničkom liječenju je 12 pacijenata, a 962 stanovnika su u samoizolaciji. Među novozaraženima, 27 osoba je iz Splita, po četvero iz Kaštela i Supetra, po troje iz Solina, Klisa i Podstrane, po dvoje iz Sinja i Trogira te po jedna osoba iz Imotskog, Hrvaca, Milne, Muća, Okruga i Segeta.

ISTRA I PRIMORJE

U Ličko-senjskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju je jedan pacijent, a u samoizolaciji 95 stanovnika.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih pet osoba u Primorsko-goranskoj županiji, ozdravilo je šest bolesnika, pa su trenutno aktivna 64 slučaja zaraze.

U Istarskoj županiji jedna je novozaražena osoba, a oporavio se, također jedan bolesnika. Na bolničkom liječenju su četiri pacijenta, a u samoizolaciji 164 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba. Na bolničkom liječenju su četiri pacijenta.

U Međimurskoj županiji nije evidentiran nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavile su se tri osobe, pa je broj pozitivnih trenutno 11.

Nove dvije osobe zaražene koronavirusom zabilježene su u Krapinsko-zagorskoj županiji, oporavljenih nije bilo, a trenutno je aktivno osam slučajeva zaraze.

Hrvatska