KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije tri nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, po jedna osoba dolazi iz Dugog Sela, Velike Gorice i Brdovca. Ozdravio je jedan bolesnik, a trenutno je aktivno 14 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je 20 novozaraženih koronavirusom, oporavile su se četiri osobe, a trenutno je aktivno 50 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, što je već peti dan zaredom bez novozaraženih.

U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju je šest osoba, a u samoizolaciji 73 stanovnika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je trenutno 70 osoba.

SLAVONIJA

Jedna je osoba preminula, a četiri su novozaražene koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Među novozaraženima, tri osobe su iz Vinkovaca i jedna iz Vukovara.

Na području Virovitičko-podravske županije nije utvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a na bolničkom liječenju su četiri osobe.

Po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je na području Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

DALMACIJA

Nove dvije osobe zaražene su koronavirusom, a devet ih se oporavilo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Novi slučajevi zaraze dolaze s područja Metkovića i Zažablja.

Zadarska županija bilježi 32 nove osobe zaražene koronavirusom, a trenutno je aktivno 177 bolesnika. Među novozaraženima, 23 osobe su u Zadru, četvero u Sukošanu, dvoje u Poličniku te po jedna osoba u Galovcu, Ninu i Vrsima.

Na području Splitsko-dalmatinske županije su četiri novozaražena, i to tri iz Splita i jedan iz Runovića. Na bolničkom liječenju je 14 osoba, a u samoizolaciji 520 ljudi.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji, peti dan zaredom, nema novozaraženih osoba, na bolničkom liječenju su dva pacijenta, a u samoizolaciji 133 osobe.

U Primorsko-goranskoj županiji 14 je novozaraženih, ozdravilo je petero ljudi, a aktivna su 104 slučaja zaraze.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove četiri osobe u Ličko-senjskoj županiji, od kojih su tri s područja Senja i jedna s područja Gospića. Trenutno je aktivno 11 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Novih šest osoba zaraženo je koronavirusom u Međimurskoj županiji, oporavile su se dvije osobe, pa je trenutno aktivno 37 slučajeva zaraze.

Varaždinska županija ima šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su se dvije osobe te je na tom području trenutno 61 aktivni bolesnik.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđena je jedna osoba pozitivna na koronavirus, oporavila se također jedna pa je trenutno devet zaraženih na tom području.

Hrvatska