KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije sedam novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, tri osobe su iz Rugvice, dvije iz Velike Gorice te po jedna iz Brdovca i Preseke.

U Zagrebu je evidentirano 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo je 27 pacijenata, a ukupno su aktivna 144 slučaja.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je samo jedna novozaražena osoba. Novi slučaj zaraze potvrđen je na području Lekenika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Novozaražena osoba s područja je općine Rovišće.

Na području Karlovačke županije četvero je novozaraženih, po dvoje iz Duge Rese te po jedna osoba iz Ozlja i Plaškog.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji pet je novozaraženih koronavirusom, na liječenju je 16 pacijenata, a u samoizolaciji 372 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 je novozaraženih: šest osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Ivankova, Otoka, Banovaca, Podgrađa i Starih Jankovaca.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske izvijestio je o četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok u Požeško-slavonskoj nema novooboljelih osoba.

DALMACIJA

U Zadarskoj županiji 27 je novih osoba pozitivno na koronavirus, oporavilo se 18 bolesnika, a po aktivnim je nadzorom 509 stanovnika. Među novozaraženima, 15 osoba je u Zadru, petero u Bibinjama, po dvoje u Benkovcu i Biogradu te po jedna osoba u Pašmanu, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavila se jedna osoba. Među novozaraženima, tri su osobe iz Ploča te po jedna iz Dubrovnika, Metkovića i Opuzena, kao i jedna koja nema prebivalište u županiji.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji jedna je novozaražena osoba, oporavila se, također jedna, dok je na bolničkom liječenju sedam pacijenata.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je deset novozaražanih, ozdravile su 24 osobe, a aktivno je 136 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se devet osoba pa je ukupan broj pozitivnih 72.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novozaraženih, oporavilo se šest osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva 26.

Varaždinska županija bilježi deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Oporavilo se 17 osoba i trenutno je 68 aktivnih slučajeva.

Hrvatska