KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije tri su nove osobe pozitivne na covid-19. Među novozaraženima, po jedna osoba dolazi s područja Samobora, Svete Nedelje i Pisarovine.

U Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod 83 osobe, ozdravila su 74 pacijenta te je broj aktivnih slučajeva trenutno 644..

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 14 novozaraženih koronavirusom. Riječ je o po četiri osobe s područja Siska i Kutine, po dvije s područja Popovače i Novske, dok jedan novi slučaj ima Petrinja i Lekenik.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je osam novozaraženih, 14 ljudi je ozdravilo, a na tom području trenutno su aktivna 41 slučaja zaraze.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Tri novozaražene osobe su s područja su Bjelovara, a jedna iz Čazme.

U Karlovačkoj županiji potvrđene su 72 novozaražene osobe koronavirusom, a jedna je umrla.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 16 je novih osoba pozitivno na koronavirus, a umrla je jedna osoba. Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su s područja Đakova i Našica te po jedna s područja Belišća, Bilja, Bizovca, Čepina, Donjeg Miholjca, Koške, Marijanaca i Petrijevaca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježeno je 13 novozaraženih: tri osobe su iz Vinkovaca te po dvije iz Županje, Ivankova, Novih Jankovaca, Jarmine i Vukovara.

Koronavirusom je zaraženo novih šest osoba u Brodsko-posavskoj te pet u Požeško-slavonskoj županiji.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije utvrđena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, a na tom je području trenutno 198 aktivnih slučajeva zaraze.

Novih 77 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zaražene su 32 osobe iz Dubrovnika, 14 iz Župe dubrovačke, 11 iz Metkovića, šest iz Konavala, pet iz Orebića, po dvije iz Kule Norinske i Stona, po jedna iz Korčule, Opuzena i Ploča te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije utvrđeno je 96 novih osoba pozitivnih na covid infekciju, a preminula je jedna osoba. Među novozaraženima, najviše je osoba iz Splita, njih 31.

U Zadarskoj županiji novozaražene koronavirusom su 54 osobe. Među novim slučajevima, 39 ih je u Zadru, troje u Benkovcu, po dvoje u Poličniku i Posedarju te po jedna osoba u Biogradu, Bibinjama, Galovcu, Polači, Privlaci, Sukošanu, Tkonu i Vrsima.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u pulskoj bolnici umrla jedna covid pozitivna osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji je 114 novozaraženih covidom-19, ozdravilo je 88 osoba, pa je sad na tom području 1 020 aktivnih slučajeva infekcije.

Novih 18 osoba zaraženo je koronavirusom u Ličko-senjskoj županiji. Od novozaraženih deset je iz Gospića, sedam iz Otočca i jedan iz Senja.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji devet je novozaraženih, oporavilo se 26 osoba te je na tom području 125 aktivnih slučajeva zaraze.

Nove 32 osobe zaražene koronavirusom bilježi Krapinsko-zagorska županija. Najviše, sedam novih slučajeva zaraze, zabilježeno je na području općine Veliko Trgovišće, šest na području Bedekovčine te pet na području grada Zaboka.

U Varaždinskoj županiji evidentirana su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je na tom području aktivan 271 bolesnik.

Hrvatska