KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je 29 novih osoba pozitivnih na COVID-19. Među novozaraženima šest osoba je iz Zaprešića, po tri iz Dugog Sela i Vrbovca, po dvije iz Jastrebarskog, Velike Gorice, Ivanić-Grada, Krašića i Brckovljana, dok po jedan slovi slučaj broj Samobor, Sveta Nedelja, Brdovec, Stupnik, Pokupsko, Križ i Gradec.

U Zagrebu je zabilježeno 78 novzaraženih koronavirusom te je u gradu trenutno 350 aktivnih slučajeva zaraze.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 13 je novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o pet osoba s područja Popovače, po tri osobe s područja Petrinje i Kutine te po jednoj osobi s područja Siska i Novske.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 11 je novih slučajeva bolesti covida-19, a na tom području trenutno je aktivan 61 bolesnik.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije novozaražene osobe su s područja  grada Bjelovara, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Grubišno Polje i Garešnica te općina Veliki Grđevac i Zrinski Topolovac.

U Karlovačkoj je županiji potvrđeno je ukupno 29 novih slučajeva covida-19 i to u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Slunju, Bariloviću, Josipdolu i Žakanju. U bolnicama Karlovačke županije je hospitaliziran 21 covid pozitivan pacijent,.od kojih su dva na respiratoru.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije potvrđeno je 13 novopozitivnih na COVID-19: pet osoba je s područja Osijeka te po jedna na području Belog Manastira, Bilja, Đakova, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Našica, Valpova i Viškovaca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima četiri su osobe iz Otoka, tri iz Vukovara, po dvije iz Starih Jankovaca i Starih Mikanovaca te po jedna iz Ivankova, Vinkovaca i Bršadina.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 25 novozaraženih koronavirusom u toj županiji, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj novozaraženih 13 osoba.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaraženo je 35 osoba iz Konavala, 16 iz Dubrovnika, četiri iz Orebića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Metkovića.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 70 je novozaraženih, a umrle su dvije osobe. Među novozaraženima najviše ih je iz Splita, njih 31.

U Zadarskoj županiji 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 preminuli su 64-godišnja žena i 88-godišnji muškarac. Među novooboljelima sedmero ih je u Zadru te po jedna osoba u Obrovcu, Pašmanu, Ražancu i Sv. Filipu i Jakovu.

ISTRA I PRIMORJE

Na istarskom poluotoku potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a na području te županije trenutno je 35 aktivnih slučajeva.

Na području Primorsko-goranske županije 33 su novozaražene osobe, dok su na tom području trenutno aktivna 503 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji pet je novooboljelih osoba od covida-19, a pet osoba je izliječeno. Novooboljelih troje su iz Otočca i Gospića. Od covida19 boluju u toj županiji još 42 osobe, od kojih se 11 liječi u bolnici u Gospiću, dok su ukupno 2803 osobe izliječene.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba.

U Međimurskoj županiji su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a na tom području su 124 aktivna bolesnika.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je još 11 osoba zaraženih novim koronavirusom, a umrla je jedna osoba pozitivna na taj virus. Četiri su nova slučaja zaraze evidentirana na području grada Zaboka, po dva na području grada Krapine i općine Đurmanec te po jedan u gradu Donjoj Stubici te općinama Gornja Stubica i Općina Zagorska Sela.

Hrvatska