KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Hrvatska zbraja novozaražene

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 15 je novih osoba pozitivno na koronavirus. Među novozaraženima, po troje bilježe Velika Gorica i Samobor, po dva nova slučaja ima Sveta Nedelja, Zaprešić i Krašić, a po jednu osobu broji Jastrebarsko, Ivanić-Grad i Stupnik.

Nove 74 koronavirusom zaražene osobe broji Zagreb, na čijem području je trenutno 291 aktivan slučaj zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 15 novozaraženih covidom-19. Devet novozaraženih je iz Siska, tri iz Hrvatske Dubice te po jedna osoba iz Petrinje, Lekenika i Martinske Vesi.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri novozaražene osobe su s područja općine Veliki Grđevac, tri iz Daruvara, dvije iz Bjelovara, a jedna je s područja je općine Rovišće.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je 14 novozaraženih koronavirusom,  a u koprivničkoj su bolnici umrle dvije osobe koje su uz covid u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

U Karlovačkoj županiji otkrivena su 33 nova slučaja covida-19, i to u Karlovcu, Ozlju, Slunju, Josipdolu, Kamanju i Žakanju.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 21 je novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Pet novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, po dvije osobe su s područja Antunovca, Belišća, Đakova i Ernestinova te po jedna iz Bilja, Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Našica, Popovca, Vladislavaca i Vuke.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 29 uzoraka te je utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj zaražene su tri osobe.

Vukovarsko-srijemska županija bilježi 20 novih pozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulih nema. Među novozaraženima, šest osoba je iz Vukovara, po tri iz Vinkovaca i Starih Jankovaca te po jedna iz Bokšića, Bršadina, Cerića, Ivankova, Jarmine, Novih Jankovaca, Otoka i Podrinja.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Konavala, osam iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, po jedna iz Blata i s Mljeta te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Na području Zadarske županije 17 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima četvero ih je u Zadru, po dvije osobe potvrđene su na području Benkovca i Pašmana te po jedna na području Paga, Bibinja, Pakoštana, Preka, Ražanca, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova, Vira i Vrsi.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zaraza koronavirusom potvrđena je u 85 osoba, a umrle su dvije osobe. Najviše je novozaraženih iz Splita, njih 31 te Kaštela 17.

ISTRA I PRIMORJE

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri, gdje je trenutno 28 aktivnih bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 32 osobe te je broj aktivnih bolesnica na tom području 337.

U Ličko-senjskoj županiji koronavirus je potvrđen kod sedam osoba, pet iz Otočca i dvije iz Gospića.

SJEVERNA HRVATSKA

Novih 18 koronavirusom zaraženih osoba i jednu umrlu bilježi Varaždinska županija gdje je trenutno 139 aktivnih bolesnika.

Međimurska županija ima 25 novih zaraženih osoba te je broj pozitivnih osoba na tom području trenutno 135.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je četvero ljudi pozitivnih na koronavirus.

Hrvatska