KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 61 nova osoba pozitivna je na koronavirus. Među novozaraženima, 12 osoba je iz Velike Gorice, deset iz Samobora, po šest iz Dugog Sela i Brdovca, pet iz Svetog Ivana Zeline, po četiri iz Zaprešića i Ivanić-Grada, po tri iz Vrbovca i Pisarovine, po dvije iz Stupnika i Brckovljana te po jedna iz Svete Nedelje, Pušće, Klinča Sela i Križa.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 95 osoba u Zagrebu, 140 ih se oporavilo te je trenutno u gradu 794 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 35 novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima, 11 osoba je iz Novske, po sedam ih je iz Kutine i Siska, po dvije su osobe iz Petrinje, Topuskog i Martinske Vesi te po jedna iz Lekenika, Sunje, Popovače i Lipovljana.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je osam novih slučaja zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle. Pet novozaraženih osoba s područja je Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je Čazme i općina Kapela i Rovišće.

SLAVONIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji utvrđena su četiri slučaja zaraze koronavirusom. Dvoje novozaraženih je iz Virovitice, po jedan iz jedan iz Gradine i Voćina.

U Osječko-baranjskoj županiji nije bilo umrlih osoba pozitivnih na koronavirus, a potvrđena je 21 novozaražena osoba. Najviše novozaraženih osoba, njih pet, ima prebivalište na području Osijeka, tri su iz Strizvojne, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 18 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, sedam osoba je iz Vinkovaca, pet iz Rajevog Sela, tri iz Starih Mikanovaca te po jedna osoba iz Štitara, Posavskih Podgajaca i Vukovara.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je šest novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla, dok su u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđena četiri nova slučaja zaraze.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije 17 osoba je zaraženo koronavirusom, a trenutno je na tom području 75 aktivnih bolesnika.

Dubrovačko-neretvanska županija bilježi novih pet osoba zaraženih koronavirusom. Zaražene su dvije osobe iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Ploča i Župe dubrovačke.

U Zadarskoj je županiji 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom: osmero je u Pakoštanima, šestero u Zadru, po dvoje je evidentirano u Benkovcu, Pagu i Tkonu te po jedna osoba u Bibinjama, Kolanu, Lišanima Ostrovičkim, Preku i Vrsima.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 19 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita, njih sedam.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđeno je šest novozaraženih osoba, a su se oporavile tri.

Na području Primorsko-goranske županije evidentirane su 22 novozaražene i 40 ozdravljenih osoba. Aktivnih slučajeva je sada 521.

SJEVERNA HRVATSKA

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavile su se tri osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 152.

U Varaždinskoj županiji potvrđen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a aktivno je 287 bolesnika.

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 29 osoba te je broj aktivnih bolesnika trenutno 173.

Hrvatska