KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 52 nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, deset osoba je iz Samobora, devet iz Dugog Sela, po šest iz Velike Gorice i Svetog Ivana Zeline, po tri iz Svete Nedelje i Jastrebarskog, po dvije iz Zaprešića, Brdovca, Kravarskog i Križa te po jedna iz Ivanić-Grada, Jakovlja, Pušće, Pisarovine, Brckovljana, Gradeca i Bedenice.

U Zagrebu je evidentirano 278 novih slučajeva koronavirusa, 170 pacijenata se oporavilo, a trenutno je aktivno 1 418 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 18 novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima, 10 osoba s je područja Siska, tri su osobe iz Hrvatske Kostajnice te po jedna osoba iz Petrinje, Lekenika, Martinske Vesi, Gline i Popovače.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom. Sedam novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Čazma, Garešnica i Grubišno Polje te općina Štefanje, Rovišće, Severin i Hercegovac.

U Karlovačkoj županiji covid je potvrđen kod novih 25 osoba, a umro je jedan pacijent bolnice u Karlovcu. Iz Karlovca je 14 novozaraženih, dok po dva slučaja imaju Duga Resa, Barilović i  Josipdol, a po jedan Ogulin, Vojnić, Krnjak, Saborsko i Slunj.

SLAVONIJA

Troje je umrlo, a 68 osoba je novozaraženo koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji. Među novozaraženima, 20 osoba imaju prebivalište na području Osijeka, osam na području Ernestinova, na području Belišća, Đakova i Našica po pet, iz Belog Manastira su tri, s područja Donjeg Miholjca, Darde, Erduta, Koške, Magadenovca, Petlovca i Valpova po dvije i po jedna s područja Antunovca, Đurđenovca, Bilja, Čepina, Satnice Đakovačke, Kneževih Vinograda, Strizivojna i Viškovaca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 40 je novozaraženih koronavirusom. Među novim slučajevima zaraze, sedam osoba je iz Vinkovaca, po šest iz Županje i Cerne, tri iz Vukovara, po dvije osobe iz Starih Jankovaca i Tovarnika te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Borova, Iloka, Ivankova, Jarmine, Otoka, Privlake, Rajevog Sela, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Nijemaca, Soljana, Štitara i Vođinaca.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi, a Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije registrirao je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je deset slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Petero pozitivnih je iz Virovitice, po dvoje iz Čađavice i Špišić Bukovice, a jedan iz Pitomače.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je pet osoba iz Metkovića, četiri iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala i Vele Luke.

Na području Zadarske županije 25 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 12 osoba je u Zadru, po dvije osobe pozitivne su u Pakoštanima i Vrsima te po jedna u Benkovcu, Galovcu, Gračacu, Kalima, Pašmanu, Poličniku, Privlaci, Ražancu i Sukošanu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraženo je novih 79 osoba, a četiri su umrle u splitskom KBC-u. Među novozaraženima, 24 osobe su iz Splita, iz Sinja 11, Solina sedam, Trogira pet, Imotskoga, Kaštela, Podstrane i Makarske po četiri osobe, Klisa tri, Zmijavaca dvije osobe te po jedna u Vrgorcu, Baškoj Vodi, Dugom Ratu, Dugopolju, Gradacu, Jelsi, Marini, Otoku, Prološcu, Šolti i Cisti Provo.

ISTRA I PRIMORJE

Sedam novozaraženih potvrđeno je u Istarskoj županiji, oporavilo se 14 pacijenata, a u pulskoj bolnici umrle su dvije pozitivne osobe.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđene su 74 novozaražene osobe koronavirusom, a umrle su dvije osobe. Ozdravilo je 76 osoba, pa su trenutno 935 aktivna slučaja zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji sedam je novopozitivnih osoba na koronavirus: dvije osobe iz Senja te po jedna iz Gospića, Lovinca, Donjeg Lapca, Brinja i Udbine.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 78 novih slučajeva zaraze, a umrla je jedna pozitivna osoba. Aktivno je 459 slučajeva.

U Međimurskoj županiji utvrđena su 74 pozitivna nalaza, a umrle su dvije osobe. Oporavilo se 57 osoba, pa je trenutno u Međimurju 321 aktivan slučaj.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentiran je 31 novozaraženi, oporavilo se 28 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva u Zagorju iznosi 215.

Hrvatska