KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovo su današnje brojke novozaraženih

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebačkoj županiji jedna nova osoba pozitivna je na koronavirus, i to na području Dubrave. Ozdravile su dvije osobe, a trenutno je aktivno 20 bolesnika.

U Zagrebu je zabilježeno osam novozaraženih, oporavilo se 10 osoba, a trenutno je aktivno 50 slučajeva zaraze.

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novozaražena osoba, i to na području Popovače.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom, na opservaciji je šest pacijenata, a u samoizolaciji 87 osoba.

SLAVONIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji nema novozaraženih, a na bolničkom liječenju su tri pacijenta.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvije su novozaražene osobe, obje iz Vinkovaca. Na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 243 stanovnika.

U Osječko-baranjskoj županiji nije bilo novozaraženih, na bolničkom liječenju nalazi se jedna osoba, a u samoizolaciji su 384 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih covodom-19, priopćili su tamošnji stožeri civilne zaštite.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile se se četiri osobe. Osam zaraženih je iz Dubrovnika, po dvije iz Dubrovačkog Primorja i Zažablja te iz Konavala.

Na području Zadarske županije 17 je novozaraženih osoba koronavirusom, pa su sada ukupno 102 aktivna slučaja. Među novozaraženima, 10 osoba je u Zadru, troje u Salima, dvije osobe potvrđene su Sv. Filipu i Jakovu te po jedna u Poličniku i Vrsima.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 14 novozaraženih, deset osoba iz Splita te po dvije iz Solina i Marine. Na bolničkom liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji 883 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji četvero je novozaraženih, ozdravilo je 19 osoba pa je sada aktivno 96 slučajeva covida-19.

U Istri nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom nakon što je ispitano 225 uzoraka briseva na covid-19.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji jedan je novozaraženi, na bolničkom liječenju je osam pacijenata, od toga jedan na respiratoru.

U Međimurju su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavilo se pet osoba pa je trenutno 15 pozitivnih osoba na tom području.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavljenih osoba nije bilo te je trenutno aktivno 10 bolesnika.

Hrvatska