KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Stožeri objavljuju najnovije dnevne podatke

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 15 novih osoba pozitivno je na koronavirus, pet novozaraženih dolazi iz Velike Gorice, po dva iz Jastrebarskog i Rugvice te po jedan iz Samobora, Svete Nedelje, Zaprešića, Ivanić-Grada, Stupnika i Kloštar Ivanića. Trenutno je aktivno 65 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno 47 novozaraženih, ozdravilo je 26 osoba, a u gradu je aktivno 206 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama iz Bjelovara i Daruvara. Na bolničkom liječenju je jedna osoba, na opservaciji šest pacijenata, a u samoizolaciji 68 stanovnika.

U Karlovačkoj su županiji potvrđena dva nova slučaja koronavirusom, po jedan u Karlovcu i Generalskom Stolu. Bolnički se liječi pet pacijenata, a u samoizolaciji su 73 osobe.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvije nove osobe pozitivne su na koronavirus, obje iz Vukovara. Na bolničkom liječenju je pet pacijenata, a u samoizolaciji 196 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, aktivno je šest bolesnika, a u samoizolaciji su 82 osobe.

U Brodsko-posavskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u samoizolaciji 100 stanovnika.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije šest je novozaraženih, četiri iz Šibenika i dvoje iz Tisnoga. Na bolničkom liječenju je 18 osoba, u samoizolaciji su 144 stanovnika, a aktivno je 37 slučajeva zaraze.

Koronavirusom su zaražene nove 32 osobe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a oporavilo se 17 osoba. Među novozaraženima, 12 osoba je iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, po dvije osobe su iz Korčule i Opuzena, po jedna iz Blata, Orebića, Ploča i Župe dubrovačke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Novih 30 osoba zaraženo je u Zadarskoj županiji, oporavilo se 29 bolesnika, a ukupno su aktivna 172 slučaja zaraze. Među novozaraženima, 16 osoba je u Zadru, pet u Kalima, po dvije u Biogradu, Preku i Sv. Filipu i Jakovu te po jedna u Poličniku, Sukošanu i Tkonu.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 42 osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a zabilježen je i jedan smrtni slučaj. Među novozaraženima, 11 osoba je iz Splita, 10 iz Solina, šest iz Kaštela te po jednoj osobi iz Makarske, Omiša, Sinja, Vrgorca, Vrlike, Dugopolja, Gradca, Klisa, Muća, Okruga, Podstrane, Prgometa, Segeta, Sutivana i Ciste Provo.

ISTRA I PRIMORJE

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području Istarske županije, oporavila se jedna osoba, a trenutno je aktivno 15 bolesnika.

Nove četiri osobe zaražene su koronavirusom, a pet ih je ozdravilo u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj su aktivna 82 slučaja zaraze.

Ličko-senjska županija bilježi četiri nove osobe zaražene koronavirusom te je s njima sada 20 aktivnih slučajeva zaraze. Tri novozaražene osobe su u Gospiću i jedna u Otočcu.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji kod nove je tri osobe zabilježena zaraza koronavirusom, oporavile su se dvije osobe, a na bolničkom liječenju nema pacijenata s težom kliničkom slikom.

U Međimurskoj županiji jedna nova osoba zaražena je koronavirusom, a jedna je preminula. Na bolničkom liječenju je jedan pacijent, a trenutno je u Međimurju aktivno osam slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, trenutno je aktivno pet slučajeva zaraze, dok je u samoizolaciji sedmero ljudi.

Hrvatska