KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije sedam novih osoba pozitivno je na koronavirus, po dvije iz Samobora i Velike Gorice te po jedna iz Jastrebarskog, Klinča Sela i Rugvice. Oporavila se jedna osoba, a trenutno su aktivna 24 bolesnika.

Novih 27 osoba zaraženo je koronavirusom u Zagrebu, ozdravilo je 13 bolesnika, u gradu je trenutno 145 aktivnih slučajeva zaraze.

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije nove osobe pozitivne su na koronavirus, po jedna iz Kutine i Novske.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i to na području grada Bjelovara. Na opservaciji je sedam pacijenata, a u samoizolaciji 46 stanovnika.

Tri su nova slučaja zaraze u Karlovačkoj županiji, jedan u Dugoj Resi i dva u Generalskom Stolu. Na bolničkom liječenju su tri pacijenta, a u samoizolaciji 95 stanovnika.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nije utvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, dok je na bolničkom liječenju jedna osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna osoba iz Starih Jankovaca pozitivna je na koronavirus. Na bolničkom liječenju je osam pacijenata, dok su u samoizolaciji 172 stanovnika.

DALMACIJA

Nove 22 osobe zaražene su koronavirusom, a šest ih se oporavilo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Među novozaraženima, sedam osoba je iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Opuzena, dvije iz Korčule i dvije koje nemaju prebivalište u županiji te po jedna iz Ploča, Stona i Župe dubrovačke.

Na području Šibensko-kninske županije pet je novozaraženih, po jedna osoba iz Šibenika, Drniša, Bilica, Primoštena i Murtera. Na bolničkom liječenju je 11 pacijenata, u samoizolaciji su 174 osobe, a aktivno je 56 slučajeva zaraze.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 48 osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na bolničkom liječenju je 15 pacijenata, a u samoizolaciji 1.014 stanovnika. Među novozaraženima, iz Splita su 22 osobe, šest iz Solina, pet iz Kaštela, četiri iz Trogira, tri iz Podstrane, dvije iz Klisa te po jedna iz Makarske, Sinja, Vrgorca, Dugopolja, Marine i Podbablja.

Novih 40 osoba zaraženo je koronavirusom u Zadarskoj županiji, a od bolesti se oporavilo 29 pacijenata. Među novozaraženima, u Zadru su 24 osobe, četiri u Bibinjama, po dvije u Biogradu, Posedarju, Sukošanu i Viru te po jedna u Benkovcu, Pašmanu, Poličniku i Zemuniku Donjem.

ISTRA I PRIMORJE

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih devet osoba u Primorsko-goranskoj županiji, ozdravile su tri te je trenutno aktivan 71 slučaj zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji tri su nova slučaja, dva u Gospiću i jedan u Senju. Na bolničkom liječenju je jedan pacijent, a u samoizolaciji 58 stanovnika.

U Istarskoj županiji nema novozaraženih, a oporavila se jedna osoba. Na bolničkom liječenju su tri pacijenta, u samoizolaciji 209 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavile su se dvije osobe, a na bolničkom liječenju su dva pacijenta.

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Međimurskoj županiji, oporavila se jedna osoba, a trenutno je aktivno 12 bolesnika.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, u samoizolaciji je sedmero stanovnika, a aktivno je sedam bolesnika.

Hrvatska
Izbor urednika