KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije dvije su osobe novozaražene koronavirusom, obje su područja Svete Nedelje. Trenutno su aktivna 22 bolesnika.

Novih šest osoba zaraženo je koronavirusom na području Zagreba, oporavilo se šest bolesnika, a trenutno su aktivna 74 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oba s područja Kutine.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom, na opservaciji je šest bolesnika, a u samoizolaciji 64 osobe.

U Karlovačkoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju su četiri pacijenta, a 115 osoba je u samoizolaciji.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novih osoba zaraženih koronavirusom, a na bolničkom liječenju su još tri pacijenta.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novozaraženih koronavirusom, svi iz Otoka. Na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u samoizolaciji 521 stanovnik.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih pet osoba u Osječko-baranjskoj županiji, na bolničkom liječenju je pet pacijenata, a u samoizolaciji 318 stanovnika.

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Požeško-slavonske županije izvijestili su da na njihovom području nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

Novih devet osoba zaraženo je koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji, na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji 321 stanovnik. Trenutno su aktivna 44 slučaja zaraze.

U Zadarskoj županiji su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavile su se 34 osobe, a ukupno je aktivno 157 slučajeva. Među novozaraženima, 17 osoba izolaciju provodi na području Zadra, dvije osobe u Privlaci te po jedna u Ninu, Poličniku, Posedarju i Sukošanu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji novih je devet osoba zaraženo koronavirusom, na bolničkom liječenju je pet pacijenata, u samoizolaciji 207 stanovnika, dok se oporavila jedna osoba. Među novozaraženima, šest osoba je iz Dubrovnika, dvije iz Žažablja te jedna iz Ploča.

Deset je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na bolničkom liječenju je šest osoba, a u samoizolaciji 972 stanovnika. Među novozaraženima, iz Splita i Trogira su četiri osobe te po jedna iz Solina i Marine.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u samoizolaciji 184 stanovnika.

U Ličko-senjskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u samoizolaciji 90 stanovnika. Trenutno je aktivno šest slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji nije evidentiran ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavilo se šest osoba te je broj aktivnih slučajeva 41.

U Međimurju nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavile su se dvije osobe, pa su trenutno na tom području 22 aktivna slučaja zaraze.

Nove četiri koronavirusom zaražene osobe evidentirane su u Krapinsko-zagorskoj županiji, oporavila su se dva bolesnika, a trenutno je aktivno sedam slučajeva zaraze.

Hrvatska