KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile četiri osobe te je broj aktivnih bolesnika trenutno 45.

U Gradu Zagrebu je 10 novozaraženih, oporavilo se 19 bolesnika, a trenutno je aktivno 47 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su dvije novozaražene osobe koronavirusom. Jedna novozaražena osoba je s područja Kutine, a druga s područja Novske.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Novozaražene osobe su s područja grada Bjelovara.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je sedam novozaraženih, četiri iz Slunja i tri s područja Netretića, dok je na bolničkom liječenju devet osoba.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaražnih, na bolničkom liječenju je sedam osoba, a 243 stanovnika nalaze se u samoizolaciji.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju su četiri osoba te jedna u KBC-u Zagreb.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su se oporavile četiri osobe. Među novozaraženima, šest osoba je iz Metkovića, a jedna iz Slivnog.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježene su tri novozaražene osobe, a jedna je umrla. Među novozaraženima, dvije su osobe iz Splita i jedna iz Kaštela.

U Zadarskoj je županiji 40 novozaraženih koronavirusom, od toga 27 osoba provodi izolaciju na području Zadra, po troje u Sukošanu i Vrsima, dvoje u Poličniku te po jedna osoba u Benkovcu, Galovcu, Posedarju, Privlaci i Sv. Filipu i Jakovu. Trenutano su 183 aktivna slučaja zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji zabilježene su dvije novozražene osobe koronavirusom, na liječenju su četiri pacijenta, dok se u mjerama samoizolacije nalaze 163 osobe.

Na području Primorsko-goranske županije je 15 novozaraženih, deset osoba je ozdravilo te su aktivna 82 slučaja zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji nije otkriven nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba, dok su na bolničkom liječenju dvije.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurje ima 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a na bolničkom liječenju je 12 osoba.

U Varaždinskoj županiji zabilježene su četiri novozaražene osobe koronavirusom, oporavile su se tri osobe, a na bolničkom liječenju je 30 pacijenata.

Na području Krapinsko-zagorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su dvije osobe, a aktivno je 16 bolesnika.

Hrvatska