KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 15 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po tri osobe su iz Samobora i Zaprešića, po dvije iz Svete Nedelje i Velike Gorice te po jedna iz Jastrebarskog, Dugog Sela, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Rugvice.

U Zagrebu je zabilježeno 29 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Trenutno su u Zagrebu 254 aktivna slučaja.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su četiri novozaražene osobe. Po jedna je novozaražena osoba iz Siska, Kutine, Popovače i Hrvatske Dubice.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je pet novih slučaja zaraze koronavirusom. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Veliko Trojstvo, Đulovac i Velika Trnovitica.

Tri nova slučaja covida-19 zabilježena su u Koprivničko-križevačko županiji, oporavile su se tri osobe, a trenutno je aktivno 29 bolesnika.

U Karlovačkoj županiji je šest novozaraženih, a preminule su tri osobe. Po dvije novozaražene osobe bilježe Ogulin i Slunj, a po jednu Duga Resa i Plaško.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji četiri nove osobe pozitivne su na koronavirus, a preminula je jedna.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novozaraženih – tri osobe su iz Vukovara, a po jedna iz Borova i Nuštra.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o četiri novozaražene osobe koronavirusom, dok na području Požeško-slavonske novih slučajeva nije bilo.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 66 uzoraka i utvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedan je muškarac u dobi od 84 godina umro. Dvoje novozaraženih su iz Virovitice, a po jedan iz Slatine i  Lukača.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije 12 je novooboljelih osoba, dok je žena (74) umrla u bolnici. Iz Splita je šest, Trogira dvije, te po jedna iz Makarske, Omiša, Sinja i Ciste Provo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, oba iz Metkovića, a oporavile su se dvije osobe.

U Zadarskoj je županiji potvrđeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umrla su dva pacijenta. Među novozaraženima, četvero ih je u Pagu, po troje u Polači i Zadru te po jedna osoba u Benkovcu, Bibinjama, Jasenicama, Kolanu, Ninu, Novigradu, Stankovcima, Starigradu, Sukošanu i Vrsima.

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježeno je 19 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 26 osoba, a trenutno je aktivno 90 slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

Samo jedna novozaražena osoba potvrđena je u Istri, oporavile su se dvije osobe, dok je na bolničkom liječenju deset pacijenata.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 12 novozaraženih, ozdravila su 22 bolesnika, a trenutno je aktivno 178 slučajeva zaraze.

Na području Ličko-senjske županije dvije nove osobe pozitivne su na koronavirus, i to po jedna iz Novalje i Otočca. Oporavilo se pet osoba, a njih 134 trenutno su u samoizolaciji.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija broji 10 novozaraženih, oporavilo se devet bolesnika, a preminula je jedna osoba. Aktivan je 101 slučaj zaraze.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo je 15 osoba, a trenutno je aktivno 130 bolesnika.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze, a umrla je jedna osoba pozitivna na covid. Oporavilo se pet osoba te je trenutno u županiji 46 aktivnih bolesnika.

Hrvatska